Амира Медуњанин први пут у Крагујевцу

Амира Медуњанин одржаће концерт 7. новембра (20:00) у Књажевско-српском театру у Крагујевцу

Субота 7. новембар у 20:00, Књажевско-српски театар, Даничић 3, 34000 Крагујевац

Амира Медуњанин одржаће концерт 7. новембра (20:00) у Књажевско-српском театру у Крагујевцу.
„Заиста се радујем доласку, тим више што ће то бити моја прва посета Крагујевцу. Биће то лепо дружење, а простор прекрасног старог позоришта ће засигурно допринети да што лепше испричамо нашу причу. Видимо се ускоро!“, Поручује Амира.

На концерту у Крагујевцу (у најстаријем српском позоришту) Амиру ће пратити „сјајни гитариста Анте Гело, с којим сарадња траје ево већ две године“.
На досадашњих неколико албума, од којих је последњи „Silk & Stone“ (2013), Амира је понудила своје надахнуто видење севдалинки и народних песама из БиХ, Србије или Македоније као што су „Ах шта ћемо љубав крити“, „Крадем ти се у вечери“,“Калеш бре Андо“,“Мито бекријо“,“Маријо Дели Бела Кумријо“,“Кафу ми драга испеци“,“Зајди, зајди“ и „Јано мори“,“Што те нема“…

 

За концерт 7. новембра у Крагујевцу улазнице се продају на билетарници Књажевско-српског театра, Дому омладине Крагујевца и ТИЦ (Туристички-информативном центру).

http://www.joakimvujic.com/

Амира је у марту ове године данима унапред распродала београдски Сава центар, а од бројних признања критичара у свету треба издвојити мишљење новинара лондонског Гардијана Гарта Картрајту (Garth Cartwright), који је назива „босанском Billie Holiday“, истичући „начин на који се игра са севдахом, налазећи нови контекст и форму у традицији старој стотинама година „.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.