Ансамбл Академског позоришта СКЦ-а освојио осам награда

Ансамбл Академског позоришта Студентског културног центра из Крагујевца претходне недеље учествовао је на фестивалима у Лесковцу и Новом

Ансамбл Академског позоришта Студентског културног центра из Крагујевца претходне недеље учествовао је на фестивалима у Лесковцу и Новом Саду и освојио је осам награда. Представа „Санаторијум“ победник је фестивала позоришне режије ФАПОР у Лесковцу.

Мирослав Петровић, редитељ представе, добитник је награде за најбољу режију, а Павле Тасић проглашен је за најбољег глумца фестивала.

На Фестивалу академских позоришта Србије (ФАПС) у Новом Саду, представа „Санаторијум“ освојила је награду за најбољу режију, костим и другу награду за представу у целини. Представа је освојила и три главне глумачке награде.

Награђени су Стефан Павловић за улогу Мебијуса, Јана Мијаиловић за улогу Марте Бол и Николина Бојовић за улогу Лине Роз.

Представа „Санаторијум“ је фатаморганична црна комедија, рађена по мотивима текста „Физичари“ швајцарског писца Фридриха Диренмата. По мишљењу многих критичара, „Физичари“ су најбоље дело овог писца, које говори о моралу научника у свету пуном бескрупулозних политичара. У овој
црној комедији ансамбл представе и редитељ Мирослав Петровић постављају важна питања – да ли постоји научничка етика и како је могуће да увек касно препознамо диктаторе међу нама и зашто је свака велика идеја која је требало да служи човечанству постала њен егзекутор.

Комад је редовном репертоару Академског позоришта СКЦ-а и наилази на одличан пријем од стране публике. У плану су гостовања по градовима Србије и региона.

Извор: ртс.рс

Један коментар на “Ансамбл Академског позоришта СКЦ-а освојио осам награда

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.