„Арсенал Фест“ продужен још један дан

Бесплатан концерт Дејана Цукића у Заставиној башти

Пети „Арсенал фест“ који се одржава 25., 26. и 27. јуна, биће продужен за још један дан, пошто ће у недељу, 28. јуна, од 21 сат, Дејан Цукић и његов „Спори ритам бенд“ одржати бесплатан концерт у „Заставиној башти“.

Цукић је јуче на конференцији за новинаре у Крагујевцу изразио велико задовољство што ће његов бенд у „Заставиној башти“, односно на Garden Stage-у, одржати „бонус концерт Арсенал Феста“.

Водим порекло из села Велико Крчмаре код Крагујевца и врсло сам често у овом граду. Откад постоји „Арсенал“ имам амбицију да се појавим овде и успели смо да то направимо. Бесплатан улаз је поклон организатора „Арсенала“ и мој, због велике жеље да свирам пред публиком у Крагујевцу, где јако дуго нисам наступао – истакао је Цукић.

Портапарол „Арсенала 05“, Прљави инспектор Блажа из богатог фестивалског програма посебно је препоручио наступе 25. јуна његовог „омиљеног бенда Orthodox Celts, који су увек у топ форми“, 26. јун је окарактерисао као сјајно вече уз Ритам нереда, С.А.Р.С. и Забрањено пушење, док 27. јун припада Блажином фавориту – Кољи и Гробовласницима.

Моје је задовољство што први пут (26. јуна) наступан са Кљуновима на Арсеналу на Garden Stage-у. Вртни стејџ што каже Рундек. Garden ме подсећа јако на Башту СКЦ-а у Београду где сам имао неке најдраже концерте у животу. Још се ломим да ли ћу бити Супермен или Елвис – најављује Блажа.

Поред наступа са Кљуновима Блажа ће се 25., 26. и 27. јуна појављивати као водитељ програма Jelen Air Guitar Stage-а где ће „млади људи да слушају рок хитове, а онда да пробају на ваздушној гитари да добију праву електричну гитару сваке вечери!“.

Представник Арсенала Влада Пауновић нагласио је да за пето издање фестивала – на коме 40 година Бијелог дугмета прославља Горан Бреговић са Оркестром свадби и сахрана и певачем Аленом Исламовићем, а наступају и Рундек Cargo Trio, Van Gogh, Лет 3 и други – влада до сада највеће интересовање медија и публике.

Пауновић је рекао да је добар пример то што је фестивалски камп, бесплатно намењен купцима улазница, примио рекордан број пријава, не само из Србије већ и из Хрватске и Босне и Херцеговине, па је накнадно додатно повећан капацитет. Резервације се шаљу још данас на arsenalkamp@gmail.com или 065/46-14-379.Комплетан списак учесника петог Арсенал Фестакоји је на програму од 25. до 27. јуна.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.