Бесплатан курс за радио-аматере у Крагујевцу

Захваљујући радио - аматерима, спасено је пола Обреновца, јер се сва евакуација становништва одвијала преко аматерске радио мреже...

Захваљујући радио – аматерима, спасено је пола Обреновца, јер се сва евакуација становништва одвијала преко аматерске радио мреже, речено је из Горске службе спасавања (ГСС) приликом данашњег гостовања у вестима Јавног сервиса Србије (РТС).

Да је то, заиста, тако било, активни корисници интернета могли су да се увере и сопственим ушима током најопаснијих ноћи и дана, јер је рад вредних радио – аматера био доступан јавности преко репетитора р1 на Авали.
Све време, у координацији са Градским штабом за ванредне ситуације слали су информације професионалцима из Горске службе за спасавање о локацијама на којима се налазе људи које је неопходно хитно евакуисати из водом прекривеног Обреновца.

Истовремено, на једној од најпопуларнијих друштвених мрежа, Твитеру, у сарадњи са многобројним „твитераша“ и „твитерашицама“, уз помоћ “ хештега“ #РМЗО и #радиоаматери, све се невероватном брзином одвијало и то пред очима јавности. Епилог је, према проценама, да је спасено више од 1.500 драгоцених живота.

У таквој групи, незваничних, али стварних хероја мајске катастрофе у Србији и Крагујевац има своје представнике.
Један од највреднијих међу њима био је и Мики Јаковљевић, иначе власник и водитељ Браво ФМ радија. Како каже, он је у овој воденој „ватри“ провео два дана у Шапцу, свесрдно помажући да комуникација између угрожених тачака иде што лакше.

Поведен читавом ситуацијом, када смо готово сви постали свесни значаја радио – аматеризма, нарочито у ванредним околностима, Јаковљевић је одлучио да у Крагујевцу организује бесплатан курс за све оне који желе да им се придруже.
Све што треба да урадите је да покажете добру вољу да стекнете ово драгоцено знање и пријавите се путем мејла office@bravofm.net, оставите поруку на Фејсбук профилу Браво ФМ радија или телефоном, на број 062/500-883.
Курс ће се одвијати у просторијама Браво ФМ радија, а додатно, свакоме ко га положи, нуди се и поклон, ручна радио – станица.

– Већ је јасно шта то радио – аматери раде када су људски животи и имовина нашег народа угрожени, али мало ко зна шта ми заправо радимо када је стање „редовно“ – поручио је Јаковљевић, а активности и те како има. На доњем линку је видео који приказује део тога, па ако се пронађете, добро дошли сте, додао је.     Извор: Шумадијапрес

 

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.