Дански експериментални/поп музички састав „SAV“ долази у посету Крагујевцу

Дански експериментални/поп музички састав „SAV“ долази у посету Крагујевцу у четвртак 19. маја, а свој наступ одржаће у

Дански експериментални/поп музички састав „SAV“ долази у посету Крагујевцу у четвртак 19. маја, а свој наступ одржаће у КЦ УММУС (Вишњићева 3, код Главне поште) са почетком у 21 сат.

Овај двочлани бенд чине Мија и Ларс, прекаљени али још увек млади припадници копенхагенске алтернативне поп-рок и џез сцене.
Након завршеног музичког конзерваторијума Мија и Ларс наступају као чланови низа музичких састава (Seaweed, SVIN, UFO, Slowburn, Kvindebandet, итд.) а своје дружење крунишу формирањем SAV-а.
За њих двоје нема границе када је у питању музика коју праве. Дозвољавајући да их инспирише и води путовање и средина у коју дођу да наступају, Мија и Ларс, једно вокалом и синтисајзером а друго на електричној гитари, стварају често импровизовану музику која превазилази жанровске одреднице. Мијин предивни глас износи јаку емоцију преливајћи се са звуцима синтисајзера и Ларсове гитаре на којој, као један од најталентованијих експерименталних гитариста Европе извлачи готово апсурдне и безобразне гитарске бравуре.
Сежући од минималног амбијенталног звука, преко џез варијација те повремено и hard-core noise израза, музика SAV-а вас са лакоћом увлачи у свој откачени свет.

Мија и Ларс се како кажу, са посебним задовољством враћају у Србију, где ће по први пут свирати и ван Београда, па са радошћу очекују да упознају и Крагујевац и људе у њему.“

УЛАЗ: СЛОБОДАН

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.