Дивљи таксисти оштећују град за 10 милиона месечно

„Нелегални таксисти оштећују град Крагујевац и легалне такси превознике за више од 10 милиона динара месечно“, изјавио је

„Нелегални таксисти оштећују град Крагујевац и легалне такси превознике за више од 10 милиона динара месечно“, изјавио је Далибор Јекић, члан Градског већа за привреду и најавио одлучну и радикалнију борбу против ове врсте превоза.

Нелегални такси превоз који закон не препознаје, такозвани „дивљаци“ који возе „по цени карте“ оштећују градски буџет, јавни превоз и саме легалне таксисте. Такође, грађанима који користе услуге такси возила без ознаке ТХ и лиценце угрожена је безбедност, нису осигурани и не знају ко их вози. Због тога је, према Јекићевим речима, оправдано незадовољство од стране такси удружења која захтевају да се „дивљаци“ хитно искорене. Уз нерегистроване таксисте на улицама су и они који су регистровани као такси, али се баве нелегалним превозом.

Такси удружења нездовољна су повећањем цене такси услуга по најновијој Одлуци Градског већа, пре свега јер би то још више ослабило њихово пословање, уз проблем са „дивљацима“. Јекић каже да су са Таксисити постигли договор и да су они прихватили поскупљење, али да се град обавезао на радикално разрачунавање са нелегалним возачима. Нове тарифе почеће да се примењују 21. новембра.

„Град се и до сада борио са илегалним таксистима, а сада ће се предузети још оштрије мере против њих. Удружиће се саобраћајна инспекција, комунална полиција и сви државни органи. Такси возила која не послују у складу са законом биће одузимана уз казне од око 300.000 динара „, објашњава Јекић. Он апелује и на грађане да помогну надлежним установама на тај начин што неће користити услуге илегалаца. „Путници треба да поштеде себе непријатности којој би могли бити изложени током контрола које ће бити честе и ригорозне, а сигурно је и да грађани не желе да буду део судских процеса који ће се водити против таксиста и да доводе себе у позицију да буду позивани као сведоци „, наглашава ресорни већник. Он предлаже и то да путници сами могу да се организују, да њих четворо који иду у истом правцу за исти новац могу позвати легалан такси и безбедно и удобно се одвести.

Јекић каже и да је ниво услуга када је у питању градски превоз на задовољавајућем нивоу, а сигурно је да ће укључивање новог превозника, пожаревачке „Ариве“ допринети квалитету услуга.

Извор: инфокг.рс

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.