Добожанов и Лекић У Радничким

После два појачања из Црвене звезде, крагујевачки Раднички ангажовао је и двојицу перспективних ватерполиста из новосадске Војводине -

После два појачања из Црвене звезде, крагујевачки Раднички ангажовао је и двојицу перспективних ватерполиста из новосадске Војводине – леворуког Ђорђа Лекића и голмана Лазара Добожанова.

Лекић је за млађе селекције репрезентације Србије одиграо 73 утакмице и постигао 57 голова, а дугогодишњи члан нашег националног тима је и Добожанов, који ће се због наступа на Светском првенству за јуниоре екипи придружити накнадно.

– Имам 20 година и мислим да је дошло време да променим средину. Клубови у Србију су мало посустали, како у економском, тако и играчком смислу и доста су подмлађени. Слична ситуација је иу Радничком, имамо млад састав, али играћемо квалификације за Лигу шампиона, Јадранску лигу и домаћа такмичења, па имамо много прилика за стицање искуства, што ми је у овом тренутку најважније – рекао је Лекић.

У односу на претходну сезону, готово сви стандардни играчи напустили су Раднички, изузев Радета Јоксимовића и Небојше Тохоља, такође чланова омладинских селекција Србије.

– Мислим да ћемо имати солидну сезону. Има ту добрих, нешто искуснијих играча, али и младих који се много труде и веома су перспективни, с обзиром на то да клуб постоји тек три године. Верујем да ћемо поново успети да се пласирамо у финала домаћих такмичења, а за нешто више од тога остаје да се види – закључио је Лекић.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.