Докторка претила трудници

Иако је Гордана у седмом месецу трудноће, конфликтну докторку то није спречило да направи инцидент, што је згрозило

Трудница Гордана Јовановић Танасковић (31), мајка двоје деце из Крагујевца, остала је шокирана кад је у пошти у кругу Клиничког центра у овом граду од докторке која ради као радиолог у овој здравственој установи ни крива ни дужна доживела претње и салву увреда и псовки.

Иако је Гордана у седмом месецу трудноће, конфликтну докторку то није спречило да направи инцидент, што је згрозило све присутне.

Псовање и вика

– У среду сам отишла у Клинички центар Крагујевац да обиђем оца. Кад сам завршила посету, сишла сам да платим рачуне у пошти која је у кругу болнице. Нисам ни претпоставила да ћу доживети непријатност. Стала сам у ред као и сви други људи, али пошто је било финих госпођа, предложиле су ми да пређем испред њих јер сам трудна. Ја сам им се захвалила и рекла да нема потребе јер нисам болесна – прича Гордана.

Управо се у том тренутку умешала др радиолог Љиљана Васић, која је за време свог радног времена, сишла да обавља приватне ствари.
– Докторка је из чиста мира почела да ме провоцира и да осуђује жене које су хтеле да ме пропусте. Питала је: „А што ви њу пуштате, на шта вам то личи, можда сам и ја трудна“, почела је да се буни. Затим се окренула према мени и питала хистерично: „Шта ти овде глумиш ?!“, али сам ја покушала да смирим ствари. Међутим, она је наставила да провоцира, нарочито кад сам јој рекла да сам већ мајка двоје деце и да сад чекам треће – каже Гордана. То као да је још више разбеснело докторку, додаје она, па је тек тад кренуло њено дивљање.

Извређала и колегу

– „Ти си већ била трудна, а ?! Код кога си се то порађала! „Кад сам јој рекла име свог лекара, који јој је колега у установи у којој ради, она је осула паљбу и почела да прети:“ Ма је.е ми се за њега! Доћи ћеш ти овде да се породиш, видећеш шта ће ти се десити! Боље би ти било да не долазиш ако желиш добро себи и детету! „, Сиктала је – прича Гордана, која је по професији певачица. Она је, како каже, желела да ово доспе у јавност да би се безобразлуку стало на пут и да други пацијенти не доживе слично искуство.

ДОБИЛИ СМО ПРИЈАВУ, ДИРЕКТОР ДОНОСИ ОДЛУКУ

Гордана је написала притужбу на докторку. Из Клиничког центра у Крагујевцу кажу да ће се сходно томе покренути поступак.

– Пријава је стигла у четвртак, а по пријему приговора поступак је следећи – правна служба у најкраћем року обавештава директора установе, директор наложи лекару који је учесник у инциденту да поднесе писану изјаву, ау зависности од одговора лекара, директор КЦ Крагујевац одлучује о даљим мерама – рекли су они.

Извор: блиц.рс

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.