Дошао из Немачке, прави крагујевачки Златибор

Дејан Миленковић из Немачке, од свог родног села Дулене код Крагујевца, прави шумадијски Златибор

Дејан Миленковић из Немачке, од свог родног села Дулене код Крагујевца, прави шумадијски Златибор. Неке од мештана мотивисао је и да уреде смештај за туристе.

Новац зарађен у Немачкој, Дејан Миленковић улаже у село Дулене, где је самостално поставио путоказе за туристе.

„Планирам да за две године цело Дулене буде са путоказима за туристе. И онда прелазим на табле историчке. Ово је старо насеље. Овде има свакаквих прича. Да ту има још увек негде злато од Турака. Имамо овде манастир Каленић, који је најјачи у Шумадији. Немамо пута за туристе али имамо намеру да у наредних пет година да све то булдожером поравњамо „, каже Миленковић.

Удружен са мештанима поправио је стари сеоски бунар са којег вода опет може да се пије, а од некадашње сеоске школе направиће планинарски дом.

dulene dvoriste

Иако нас је магла задесила на путу до већих надморских висина, није нас омела у уживању у дуленским лепотама.

„Као на Златибор да одете. Исти је карактер овде. Свака планина даје лепе погледе. Од планине Матинац сада гледамо на центар села. Нажалост помаглило је. Са планине Голог брда гледамо на цео Рековац. С Црног врха види се Краљево, Врњачка бања „, каже.

Зоран Миленковић се придружио Дејанов пројекту и спремио је собу за пријем туриста.

„Нова градња. Има вода, струја, телефон, све услове имамо. И што се тиче здраве хране све ћемо понудити „, каже Зоран.

А њихова храна може да се мери са набољим природним производима, каже Дејан чврсто решен да унапреди Дулене.

„Док сам жив и док дишем, ја ћу ово село да терам и да будемо крагујевачки Златибор. Хоћу да овде за десет година буде мали хотел и најмање педесет викендица. Један из Крагујевца што нема везе с Дулене, саградио је викендицу. То је темељ. А где има један биће и више „.

Овако изгледа поглед с Дуленских планина када нема магле. Путем интернета Дејан свакодневно приказује панораме овога краја и позива људе да се укључе у акцију помоћи селу.

dulene magla

У Немачкој људи продају туризам у местима која нису ни упола лепа као ово овде, каже Дејан Милековић и додаје да це насеље Дулене постати једно од најбољих туристичких одредишта у Србији.

Извор: б92.нет

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.