Две вечери хуманитарних концерата и цео Крагујевац на једном месту

Десише се поплаве, трагедија се надвила над нашом земљом. Уследише апели за помоћ.Ђаволи прве суботе одлазе у Мачванском

Десише се поплаве, трагедија се надвила над нашом земљом. Уследише апели за помоћ.Ђаволи прве суботе одлазе у Мачванском Митровицу. Увече око 23 х ме зове Лазе и пита да се укључимо у акцију прикупљања хуманитарне помоћи са нашим пријатељима из Дома Омладине. Наравно прихватам.

Током ноћи објављујемо по друштвеним мрежама, скупљамо се у недељу у 11 ху Дому. Сима кува кафу, праве се договори у ходу… Нисмо медијски покривени, знају ли људи… Деманти крећу већ од 12. Огроман број знаних и незнаних људи долази, доноси помоћ… До петка смо скупили десетине тона помоћи, однели у Свилајнац, Паланку, Параћин и Трстеник.

Негде у четвртак Микица долази са идејом да направимо хуманитарни концерт КГ рок група. Идеја прихваћена, поготово што долази од људи који то најбоље раде.
Следи кампања — АРСЕНАЛ ФЕСТ и Удружење грађана КАЛДРМАШ вас позивају…
Први термин отказујемо због невремена. Имамо бојазан да ли ће и после 7 дана владати иста напрженост у народу. Кеза је оптимист… Пијемо Сенину кафу… Жељко и Ђулијано такође оптимисти.
Долази среда, први дан. Још око 19:30 све бојазни су отклоњене. Река људи навире са балонима и кесама у рукама и Шумадијским блузом у души. Кеза презадовољан и због чињенице да је један од иницијатора окупљања ДЕБЕЛЕ НЕНСИ баш из овог, хуманитарног разлога.
Већ око 21 х ЗМС-ова приколица је дебело попуњена. Признајем, нисмо се надали баш оволикој помоћи.
У башти Дома прашти rock´n´roll, мени знаних и незнаних бендова. Момци свирају “за све паре“ као да су на Вемблију. Како време одмиче, башта се пуни… и пуни… И већ око 22 препуна. Песме се певају хорски, Крагујевац пружа оно најбоље… Пропаганда 117 је прва од плејаде “познатијих“, дижу температуру у публици… Излазе момци из Ненси, тренутак великих емоција, понеке сузе, ту су после 26 година. Мики из ЧБС-а држи емотиван говор, добија велики аплауз… Вече затварају Веселе 80-те… Некако се брзо завршило, али све што је лепо…
Ми из организације и волонтери мртви, али слатко уморни.
Четвртак… Да ли ће бити као синоћ?? Ма дааа, биће, што би Лазе рекао из 1-1. Иста та енергија од синоћ, приколица је пуна од ноћас, товаримо у комби. Долази КГ урбана легенда Пера Дух, ту је и Јаза…
Вече отварају Микицина деца, звуче ко маторци. Ређају се групе, пршти рок. Пред крај вечери наступа Агата, па Освајачи који дижу тензију до макимума. Вече завршавају Урош и његов ЕПИЛОГ, праше рокачина, лудница у публици… Зар већ крај?? При изласку неки дају предлоге да се ово понавља 1 месечно.
За две вечери Крагујевчани су донели око 2,5 тоне помоћи. И петак Лазе и ЗМС возе помоћ у Црвени крст. Mission completed
За ове две недеље Крагујевац је показао своје огромно срце.

Да… СМАК није свирао, али ШУМАДИЈСКИ БЛУЗ  је наш генетски код и знак распознавања.

Саша Јанчић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.