ФК Раднички напокон добио нову Управу

Коначно стављена тачка на питање Управе клуба...

После одлагања седнице Скупштине ФК „Раднички 1923“ у више наврата, иста је требало да се коначно одржи 23. јула, са почетком од 20 часова. Обзиром да заказаног дана није испуњен кфорум, седница Скупштине је по прописима и Статуту још једном одложена и поново заказана 24 часа касније, односно за петак, 24. јул, у 20 часова.

Овога пута на седници Скупштине појавио се довољан број чланова, како би се приступило спровођењу дневног реда, доношењу одлука, постављању нове Управе ФК „Раднички 1923“.

Као што је познато јавности, 02. јула прошле године, на место председника клуба постављен је Александар Митровић, који је ту функцију вршио три месеца, до 9. октобра 2014., када је поднео оставку, која је на данашњој седници Скупштине званично и усвојена . Од тада, ФК „Раднички 1923“ био је без председника клуба, а и Управни одбор изабран на прошлој седници Скупштине временом је бројао све мање чланова. У таквој ситуацији ФК „Раднички 1923“ функционисао је до краја првенства 2014/2015, када је и завршио такмичење у Јелен Супер лиги.

Јуче је коначно стављена тачка на питање Управе клуба, јер је за новог председника изабран проф. др Петар Веселиновић досадашњи потпредседник, човек који пре свега, како је и сам навео, воли Раднички 1923 и који чак ни у најтежим тренуцима није одустао од Радничког 1923, већ се трудио да свим напорима помогне када год је то било потребно.

Проф. др Петар Веселиновић у свом обраћању, у којем је навео да је најбитније сада решити горуће проблеме и омогућити несметано функционисање клуба, наглашавајући да се озбиљно ради на довођењу стратешког партнера из Немачке – именовао је и чланове Управног одбора. Раме уз раме, са професором Веселиновићем, као потпредседник радиће Немања Димитријевић, дипломирани економиста, док ће место другог потпредседника заузети представник из редова будућег стратешког партнера. У Управном одбору ФК „Раднички 1923“ налазиће се и Александар Бусарац – дипломирани правник, Александар Симић – власник Силке, Милош Обрадовић – приватни предузетник и Александар Ивановић. Седми члан Скупштине доћи ће из редова навијача, „Црвених Ђавола„.

Проф. др Петар Веселиновић био је јасан да је најбитнија и најхитнија стабилизација клуба, као идовођење стратешког партнера, како би се омогућило несметано функционисање клуба на дуже стазе.

На првом месту је стабилизација клуба. Најпре решити ситуацију са Пореском управом, скинути блокаду. Очекује се помоћ Фудбалског Савеза Србије, а пре свега Скупштине града Крагујевца, челних градских власти. Очекујемо да се преговори са иностраним партнером заврше за два месеца, када би требало да се закаже редовна седница Скупштине, на којој би се то верификовало и успоставио пун састав Управног одбора, који би укључио представнике иностраног партнера. Потенцијала има, жеље и воље има, са оваквим навијачима, оваквим градом, Раднички 1923 мора да успе. Мој мандат као председника клуба је за почетак ограничен на деведесет дана. Ако не буде бољитка, мораће да се тражи ново решење “ – рекао је нови председник ФК“ Раднички 1923 „, Петар Веселиновић.

Извор: ритамграда.рс

Један коментар на “ФК Раднички напокон добио нову Управу

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.