Градско веће утврдило је предлоге одлука о додели годишње награде града Крагујевца

Данас је Преподобни Захарије (Претпразништво Благовести) (ПОСТ ). Среда 97. дан .2016, још 269 дана до краја године.Температура

Данас је Преподобни Захарије (Претпразништво Благовести) (ПОСТ ). Среда 97. дан .2016, још 269 дана до краја године.Температура данас од 8 до 27 степени., 989 мб , Вероватноћа падавина 12.85% Североисток, Поветарац, 0.9м/с . Крагујевац богатији за 2 девојчице и 3 дечака.Евро 122,6425, Долар 107,9790.

Градско веће утврдило је предлоге одлука о додели Годишње награде града Крагујевца – Ђурђевданске награде за 2015. годину и упутило Скупштини града на разматрање и усвајање.У области уметности најбољи предлог је Владимир Јагличић за књигу превода “Антологија руске поезије XX века“, а у области новинарства Јелена Вуковић за серијал емисија “Размотавање“ емитованих на РТВ Крагујевац у 2015. години и кратки филм “Од ратне до креативне индустрије“.За признање у области образовања предложен је Јанко Шуштерчич због награда и признања освојених на такмичењима ученика средњих и основних школа у земљи и иностранству у 2015. години.У области спорта предложена је Јелена Миловановић за освојену златну медаљу са кошаркашком репрезентацијом Србије на Европском првенству у Мађарској у 2015. години.У области хуманитарног карактера за награду је предложено Удружење за помоћ особама са аутизмом, због унапређења положаја и квалитета живота особа са аутизмом и њихових породица кроз реализацију пројеката “Дружимо се викендом“, “Асистент у породици“ и “Сервис подршке за особе са аутизмом“ и другим активностима у 2015. години. Градско веће утврдило је и предлог одлуке о постхумној додели звања Заслужни грађанин града Крагујевца – Борису Аранђеловићу, музичару из Крагујевца.

Град Крагујевац спремно дочекује нову сезону противградне заштите која званично почиње 15. априла.У 2016. години која је проглашена годином предузетништва у Србији понуђена су 33 програма за директну подршку развоју приватног сектора. Идући мало кроз причу, утврдио сам да је уствари Никола Урошевић заслужан за трим стазу, а да је Шума ту хтео да се само слика због кампање. Изградња Центара изврсности крагујевачког Универзитета је у пуном јеку и биће окончана до априла следеће године. Укупна вредност ове капиталне инвестиције је 14 милиона евра.Одељење за одрживи, равномерни развој и енергетску ефикасност у оквиру пројеката Градске управе за управљање пројектима, равномерни и одрживи развој са циљем подизања свести о енергетској ефикасности организује радионице у вртићима предшколских установа ”Нада Наумовић” и ”Ђурђевдан”.Picasso још под кључем, па се синоћ вечерало у Тангу.Јуче је РОЛЕКС био хит дана. Лажњак, или не ? Можда је и у BMW мотор од фиће ?Почела да расте трава на зеленој површини Народног музеја.

Продајни сајам намештаја, 10. по реду, одржаће се на крагујевачком сајмишту од 9. до 17. априла.ПЕНЗИОНЕР Танасије Кидишевић (86) већ тридесетак дана покушава да сазна где је нестао надгробни споменик који је покојним родитељима подигао давне 1979. године, као и посмртни остаци његових оца и мајке.Професору Друге крагујевачке гимназије Томиславу Томашевићу, који болује од две тешке хроничне болести и тренутно се налази на лечењу у Паризу, неопходна је новчана помоћ.За успешан завршетак лечења потребно је 9 000 евра. Сви који желе да помогну могу то учинити уплатом на рачун 150-9001000561494-64, КБМ банка.

Партибрејкерс, Електрични оргазам, Мајке, Мортал комбат, Зостер и Viva Vox придружили су се извођачима „Арсенал феста 06“ који ће бити одржан 23, 24. и 25. јуна у Крагујевцу.

  • Књажевско српски театар -Удружења „Видо“ и „Стандуп.рс“ из Београда, организују 6. априла ново вече стендап комедије у Крагујевцу, на вечерњој сцени Позоришта за децу, где ће наступити Крагујевчанин Милош Радојковић, Ана Златановић из Обреновца и Београђанин Никола Радојловић, а водитељ вечери је Милош Новаковић.
  • МОША ОДЛОВИЋ – дружење с писцем , Дечја библиотека ( Милована Глишића 44) 7 април у 17:00
  • ПОРОДИЧНА ПРЕПИСКА КНЕЗА МИЛОША- Конак кнеза Михајла , четвртак од 19:00
  • У петак, 8. априла у хали „Језеро“ одржаће се хуманитарни концерт Амадеус бенда.
  • ДРЖАВНИПОСАО- 8 април , 20:00, Сцена 303.
  • Јубиларни 20. Позоришни сусрети ученика гимназија Србије одржавају се . до 10. априла, у Крагујевцу, у организацији Ђачког парламента Прве крагујевачке гимназије и Ученичке организације „Сопче“.У оквиру овог десетодневног пројекта, представиће се 27 трупа из градова широм Србије. Представе ће се 1, 2. и 10. априла играти у Позоришту за децу, а осталим данима у Театру.
  • Ревија најбољих филмова из 2015. године до 30 априла у Синеплекс Крагујвац Плаза. „Бићемо прваци света“, комедија „Горчило, јеси ли то дошао да ме видиш?“, љубавна драма „Смрдљива бајка“ , „Хиљадарка“„Стар Wарс: Буђење силе“„Спектра“, „Марсовац“ , „Пут до славе“, „Џој“, „Опклада века“ ,„Повратник“„Алвин и веверице: Велика авантура”, „Мали Принц”, „Хотел Трансилванија” и „Снупи и Чарли Браун: Филм о клињама”.
  • Култна представа „Чикашке перверзије“ поново ће бити одиграна у крагујевачком Позоришту за децу, 17. априла, од 20 сати.
  • Карте за наступ светски познатог мотивационог говорника Ника Вујичића, који ће се одржати 18. априла, од 20 сати, у хали „Језеро“, пуштене су у продају, по цени од 250 динара.

Среда: ФК РАДНИЧКИ – ФК Борча ( 15,30, заостала утакмица 19 кола, Чика Дача)

Данас без струје:
од 11.00 до 14.30 Корићани, Драгобраћа, Дреновац, Голочело, Сумуровац и део Горњих Стагара.
од 09.00 до 14.00 Приштинска и Ђакума Авакума.
од 10.00 до 14.00 Драге Тодоровић, део Кнеза Михаила, Краљевачког Батаљона и Љубише Богдановић у насељу Стара Звезда..
Добар дан !

Извор:

Зоран Јовановић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.