Из пера једног Калдрмаша – Драги наш Џемо

... Ијаооо, СаЋу да се расплачем тотално, па на данашњи дан је погинуо Џејмс Дин!

… Ијаооо, СаЋу да се расплачем тотално, па на данашњи дан је погинуо Џејмс Дин ! А е’ знаш ти какав је то фрајер био !? Ако се не љутите ја бих да му наменим коју реч, ваља се …

Драги наш Џемо, ево дође и тај дан за твој парастос, шездесети по реду. Више те се не сећа ни фамилија, али ми, фанови памтимо твој лик и твоје дело. Као да си знао да ћеш рано да најебеш, рано си се и родио – 1931. године, из чега јасно произилази да би данас имао 84 године. Ал’ курац би онда био бесмртан ! Овако, погинуо си 1955. у 24. години, а народ много жали младог покојника.

Мом комшији недавно умро деда у 90ој, то целу са’рану болео курац, његови једва дочекали, већ су хтели да га дају на геронтологију, него им лепо легла његова пензија, па су га држали у ћошку и давали кекс кад плаче и пуштали му певачице да би ћутао.

Зајебано је време, киша и блато, па није народ мог’о да изађе на гробље, а и гибаница би покисла, па ће амерички народ да замези кући, сам’ ће да намени. А добро је и да не качиш божићни пост јер је риба скупља, а народ није при парама …

Џемо, брате, ја сам баш читао, твоја каријера је трајала четири године само, што је баш мало. Ма ни четири пуне, јер си ’51. радио на паркингу испред ЦиБиЕс студија, ’52 си радио као рекламер за Пепси колу. Сунце ти јебем, па да си овде живео ми би имали паркинг сервис још пре пола века и плата би ти била 150£, а са том ловом не би могао да уплатиш ни пријаву за рекламу домаће ракије!

Пепси колу си лачо изрекламирао, ја је пијем сваки дан, Дејвид Бекам је први после тебе био фаца, али су после појели говно са Месијем. Зато сам прешао на црногорску лозу !

Е, онда си му јебо кеву са „Источно од раја“, па „Бунтовник без разлога“ и на крају „Див“. Све то за годину ипо, машала ! Грдан неки народ си упалио да се успех може постићи преко ноћи, само да направе надркану фацу и натапирају косу ! АХА – мало сутра !

Ја не знам да ли си упућен, али ја познајем много глумаца из Књажевско српског театра, добри смо другари. И они су ми рекли да мора да се води рачуна, да се не жури ; Ево, рецимо, Пејко, добар глумац, али не трчи с’ голо дупе у коприве ! Њему Радош Бајић прво дао да игра гологузог босанског надничара у ‘Село гори а баба се чешља’, па онда му дао да га као муслимана кољу у ‘Равној гори’, а касније ће да добије неку душевну улогу, читај ‘карактерну’. Али не може преко ноћи ! А Пејко има фризуру бољу од твоје !

И што се каже, што је брзо, то је и кусо, тако и ти заради паре и купи Порше 356 ! И поче да дивљаш. Па ти било мало, па га замениш за Порше 550 ! Е, па Миле, кога дупе пре спавања сврби, с’ усраним се прстом буди !

Магарчино једна, у ‘Бунтовнику’ си снимао са Натали Вуд … еј, бре !? Па ја би црко или би је смув’о, а ти – ништа ! Него јурцаш са колима.

Ево на пример мој друг Лија глумац, он купио кеца и не дивља по друму, него, фино, полако, 40 -50 км\ h. Више не може ! И у ‘Село гори …’ возио аутобус, али полако …

И морам ти кажем, кад већ поменух Натали Вуд .. ма ко је јебе, бре, ми имамо у КСТу од тих глумица Кату и Сању, ем су боље рибе, ем су нормалне и фине ! А она твоја исфолирана, к’о Живка министарка !

И, где стадох … аха … забоде ти Џемо Поршеа и заврши каријеру ! Ни на премијери својих филмова ниси био, а ми овде баш волимо премијере, увек се после одвалимо … јбг !

Моја кева имала тада пет година, па не памти, али ми је баба причала колико су плакали тада. Деда рек’о: ‘жали боже паре за кола’, а због бабе рек’о и да је греота, млад човек …

Лично, не знам шта бих ја радио на твом месту, али Наталииии … ух ! Али, ипак, ја возим полако, баш, барем док не постанем славан, онда могу и да ме се сете, овако, већа штета за мој Голф.

R.I.P. James Dean

Максимовић Ненад

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.