Из пера једног Калдрмаша – кратке и занимљиве приче – првомајски уранак…

Ближи нам се 1.мај, празник рада па је ред прославити га радно... За почетак пронаћи неку ливаду у

Ближи нам се 1.мај, празник рада па је ред прославити га радно… За почетак пронаћи неку ливаду у околини Крагујевца (пошто су нам излетишта одавно запуштена) и препустити се уживању… поред пива шта припремити од клопе? Ево једног занимљивог предлога:

…Ситно насецкати лук, шаргарепу, паприку и пропржити на уљу, истовремено, динстати кромпир. У другу посуду ставити хоботницу и скувати. За то време једно мање прасенце по могућству 25 кг ставити на ражањ и окретати. Када је поврће пржено, а хоботница и кромпир кувани, све то преручити у плех, хоботницу раширити преко кромпира и пећи  50 минута до једног сата. Прасенце окретати и поливати пивом. Целер и першун ставити преко преко кромпира и хоботнице. Прасенце окретати и поливати пивом. Када прасенце буде готово, скинути са ражња, плех са поврћем, кромпиром и хоботницом однети пред кучиће и бацити им да једу, да не би зајебавали док ви хасате прасенце! То би био рецепт за првомајски уранак…   

ХОБОТНИЦА НА ШУМАДИЈСКИ НАЧИН, БОН АПЕТИТ!!!!

Ненад Максимовић – моро се потпише 🙂

Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone

Оставите коментар