Из пера једног Калдрмаша – Летња музичка сцена

Трнда - "one man show" отвара "Позориштанце"

Музичка сцена Крагујевца одувек је била јака и квалитетна. Ако изузмемо „државу у држави“ на стодвадесетом километру северно од нас, тешко да можемо наћи бољу.

Лето је у пуном јеку, време је одмора и распуста, па се за добре свирке по граду тражи сто више! Макар нешто да нам не фали!

За све који воле живу поп- рок свирку постоје јако добра места за расхлађивање после тропског дана где су и цене пића прилагођене нама, обичним смртницима.

Калдрмаш ће свакако испратити сва овосезонска дешавања и најавити их на време, да не би неко случајно залутао на места са техеранско-палестинским зурлама, пластифицираним девојчурцима и неким „лепим громовима“.

Неприкосновен музички догађај у граду свакако је АРСЕНАЛ фест, који смо у најбољем реду испратили и сада можемо да се посветимо себи, што се музике тиче.

Уз сјајни „TАНГО“ који редовно организује живе свирке, прошле недеље „БУЕНА ВИСТА“ довела је „ВЕСЕЛЕ ОСАМДЕСЕТЕ“, вероватно најбољи клубски бенд на овим просторима, судећи по ангажованости. Свирају нон стоп. И свуда.

Vesele 80

За велике просторе имамо „ЕПИЛОГ“, жесток хард-рок бенд који лето проводи најчешће по мото скуповима, јер бајкери не стају до септембра. После разбијачине на Ушћу, када су свирали пре СМАК-а, чекамо их овде, време и простор ће се већ наћи.

Epilog na Uscu

Деки и „ДУО ТРИO КВАТРО“ такође, врхунски бенд, свирају свуда, али и њих ћемо гледати летос у граду.

Duo Trio Quattro

„ТРИО ПОП АРТ“ стандардно већ свира свуда, за сада четвртком само у граду у ресторану „КОШ“.

Trio PopArt

НОВИТЕТ овог лета биће живе свирке на можда и најбољем простору у граду, кафеу „ПОЗОРИШТАНЦЕ“, редовном свратишту васколиког српства – од гимназијалаца до глумаца.

На гимназијском тргу, испод оне чувене липе, лево од улаза у позориште, а десно од улаза у Гимназију, огромна башта, сутра, у петак 10. јула биће зборно место урбаног Крагујевца.

Саша и Гага, за неупућене власници кафића, сложили су коцкице и организовали живу свирку, прву у низу за ово лето. Јер, оно место плаче за свирком будући да је трг сваке вечери пун, а цене изузетно повољне.

Први музички викенд „ПОЗОРИШТАНЦЕ“ доводи најбољег, што је и доказ да су озбиљно ушли у причу, што би рекли лелемуди из телевизора – „у пројекат“.

ТРНДА – ДРАГОСЛАВ ТАНАСКОВИЋ, омиљени крагујевачки ONE MAN SHOW !

Trnda

Трнда ће стандардно наступити на два инструмента, клавијатурама и гитари, а о томе шта ће свирати не треба пуно рећи – свираће шта му падне на памет, јер зна све живо!

Дугогодишњи сарадник канадских музичких звезда – Мелани Доун и „Греми“ добитнице Алане Мајлс, фронтмен „ДЕБЕЛЕ НЕНСИ“ и „ИСТОК ИЗА“, музички уредник Књажевско српског театра и музичка фигура број један код нас – више је него добар разлог да сутра окупирамо „ПОЗОРИШТАНЦЕ“, чији је власник и сам музички образован – свира гитару!

Очекујем журку за памћење, после које би сваког викенда била уприличена нова, са свим овим музичарима, горе поменутим.

Значи, за сутра смо спремни, а за следећу журку – јавићемо на време,

И немој да неког не би било, писаће се неоправдани, жи’ми ти!

Поззззз !!!

Ненад Максимовић

Фотографије: Епилог – John Wolfrik
Трнда – Славољуб Радојевић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.