Изгубили кућу због дуга од 5.000 евра

У насељу Мале Пчелице, јуче се, одиграла прва драма у којој је породица са петоро малолетне деце, исељена

У насељу Мале Пчелице, јуче се, одиграла прва драма у којој је породица са петоро малолетне деце, исељена из куће, која је, због дуга од око 5.000 евра према приватним повериоцима продата судским путем.

Исељавање породице захтевао је приватни извршитељ, како би новог власника увео у посед.

Породица се, током вишесатних преговора са представницима Центра за социјални рад, полиције и лекара, опирала исељавању, али је на крају, ипак морала да напусти кућу.

У једном тренутку, власник куће, Драган Арсенијевић, полио се бензином и претио, да ће се запалити.

Породица Арсенијевић, са петоро малолетне деце, морала је да се исели из куће од 170 квадрата, јер је тако наложено по Закону.

Они су кућу “ изгубили “, због дуга од око 5.000 евра, који је према приватним лицима имао покојни отац Драгана Арсенијевића, а који је преминуо још 2004. године.

Суд, 2012. доноси пресуду о намирењу приватних поверилаца продајом непокретности.

„Кућа је процењена на 44 хиљаде евра, можда мало више. Била је шест пута на лиуцитацији, нико се није јављао. И онда је Суд продао кућу, усменом погодбом, човеку, за милион и 100.000 динара. Тај власник сада жели да прода кућу. Ми смо њему понудили да му вратимо тих милион и по и да га још частимо преко, колико год будемо могли да сакупимо новца. Међутим, он неће то, хоће да му платимо 80 хиљада евра, за ову нашу кућу „, рекла је Сања Арсенијевић, супруга Драгана Арсенијевића.

Због доласка приватних извршитеља уз асистенцију полиције и намере да му се исели породица са петоро малолетне деце, Драган Арсенијевић се полио бензином и претио да ће да се запали.

У међувремену му се погоршало здравствено стање, па је хитно превезен у Клинички центар.

Подршку породици пружиле су бројне комшије, уз оцену да је много неправилности у овом случју.

„Много је неправилности у овом случају, што смо сазнали. Ја сам игром случаја био са Драганом, помагао му, отишли ​​смо до Суда. Није одговорено на многе жалбе и приговоре које је он улагао. Затим, није испоштовано ни право куповине пречег“, казао је Ђуро Мићуновић.

„Уз изјаву извршилаца ‘Зашто је рађала толико деце’, – јел то природни прираштај? У овој нашој улици има 14 кућа и само четворо мале деце. Овде има петоро. И сад ми треба да дозвилимо да се та жена истера из куће са том децом. То је срамота „, каже Драганов комшија, Илија Белошевић.

Случај исељавања породице Арсенијевић, урађен је по Закону, кажу у Комори извршитеља Србије.

Иван Милошевић, саветник за медије, рекао нам је да су Арсенијевић, практично власништво над кућом изгубили још 2012. године, због намирења дуга према повериоцима.

То значи да је од момента продаје куће, породица Арсенијевић живела у некретнини која није њихова и која сада има новог власника.

Пошто су одбијали да се иселе, директно су кршили Закон, наводи Милошевић. Сада је Закон намирен, али се поставља питање и да ли је све праведно.

Породица са петоро деце, узраста од годину и по до 10 година, одбила је смештај у Сигуррној кући коју је обезбедио Центар за социјални рад, и после исељавања привремено се сместила код родјака и пријатеља.

Извор: rtk.co.rs

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.