Изложба „Додирнимо природу 2“ у Конаку Кнеза Михаила

Сажета прича о нашој Планети прилагођена је различитим узрастима, интересовањима као и особама са инвалидитетом, посебно онима са

Тактилна изложба „Додирнимо природу 2“, Природњачког музеја из Београда, биће отворена 28. октобра 2015 године, у Конаку Кнеза Михајла, Народног музеја Крагујевац. Ова изложба је намењена свим посетиоцима који желе не само да виде већ и да додирну одабране предмете из природе. .Сажета прича о нашој Планети прилагођена је различитим узрастима, интересовањима као и особама са инвалидитетом, посебно онима са оштећењима чула вида.

Више десетина посебно одабраних, оригиналних, визуелно и тактилно препознатљивих музејских експоната илуструју живе и неживе елементе природе. Сви изложени експонати – минерали, стене, фосили и данашњи организми груписани су у неколико целина. Међу њима, научном важношћу, реткошћу, изгледом и величином издвајају се фосили џиновских бисерних шкољака из рода Црассостреа, старих око 14-15 милиона година, фосилни пужеви и корали, делови скелета пећинског медведа из последњег леденог доба, делови скелета европског бизона, мамута, рогови Megalocerosa – највећег јелена који је икада живео на Земљи, препарат морске корњаче и многи други. Ништа мање нису атрактивне ни реплике или модели ретких изумрлих бића. Експонате прате и описују одговарајући постери, текстови и етикете исписане Брајевим и латиничним писмом.

Изложба се отвара. 28. октобра 2015. године у 18 часова у Конаку Кнеза Михаила, Народног музеја Крагујевац. Аутори изложбе „Додирнимо природу 2“ су кустоси Природњачког музеја: др Гордана Јовановић, Миодраг Јовановић и Драгана Ђурић.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.