Изложба слика и асамблажа Миливоја Мише Штуловића – Народни музеј Крагујевац

Увидом у уметнички опус Миливоја Мише Штуловића, јасно је да је реч о уметнику који своје знање и

ИЗЛОЖБA СЛИКА И АСАМБЛАЖА, АУТОРА МИЛИВОЈА МИШЕ ШТУЛОВИЋА биће отворена у Малом ликовном салону, у четвртак, 5. новембра 2015. године у 19 сати.

Миливоје Миша Штуловић је рођен у Краљеву. Завршио је Школу за примењену уметност у Нoвом саду. Ради у Књажевско Српском Театру у Крагујевцу као сликар и сценограф. Члан је УЛУС-а. Имао је велики број самосталних и колективних изложби у земљи и иностранству. Добитник је бројних награда. Неке од награда су: годишњa награде театра 2005. године, прва награда за сценографију на Међународном фестивалу комедије  “Festivalul Comediei Romanesti” у Букурешту, 2007. године, диплома Књажевско Српског Театра за међународну афирмацију 2007. године.

Увидом у уметнички опус Миливоја Мише Штуловића, јасно је да је реч о уметнику који своје знање и вишедеценијско искуство сликара и сценографа претаче у дела, инспирисана великим епохама и значајним људима. Тематска арматура, Штуловићевих слика и асамблажа, употпуњена варијацијама, указују на важна места званичног дискурса историје уметности. Препознате референце на византијску уметност, Леонарда и Рембранта, говоре о уметниковој инспирацији, интересовањима и мотивацији да се обнове класичне вреднсоти културе.

Изложба ће бити отворена до 21. децембра 2015. године.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.