Изложба слика и асамблажа Миливоја Мише Штуловића – Народни музеј Крагујевац

Увидом у уметнички опус Миливоја Мише Штуловића, јасно је да је реч о уметнику који своје знање и

ИЗЛОЖБA СЛИКА И АСАМБЛАЖА, АУТОРА МИЛИВОЈА МИШЕ ШТУЛОВИЋА биће отворена у Малом ликовном салону, у четвртак, 5. новембра 2015. године у 19 сати.

Миливоје Миша Штуловић је рођен у Краљеву. Завршио је Школу за примењену уметност у Нoвом саду. Ради у Књажевско Српском Театру у Крагујевцу као сликар и сценограф. Члан је УЛУС-а. Имао је велики број самосталних и колективних изложби у земљи и иностранству. Добитник је бројних награда. Неке од награда су: годишњa награде театра 2005. године, прва награда за сценографију на Међународном фестивалу комедије  “Festivalul Comediei Romanesti” у Букурешту, 2007. године, диплома Књажевско Српског Театра за међународну афирмацију 2007. године.

Увидом у уметнички опус Миливоја Мише Штуловића, јасно је да је реч о уметнику који своје знање и вишедеценијско искуство сликара и сценографа претаче у дела, инспирисана великим епохама и значајним људима. Тематска арматура, Штуловићевих слика и асамблажа, употпуњена варијацијама, указују на важна места званичног дискурса историје уметности. Препознате референце на византијску уметност, Леонарда и Рембранта, говоре о уметниковој инспирацији, интересовањима и мотивацији да се обнове класичне вреднсоти културе.

Изложба ће бити отворена до 21. децембра 2015. године.

Оставите коментар