Јелена Томашевић Босиљчић (Неготин 1.новембра 1983)

Јелена Томашевић Босиљчић је поп певачица из Србије. Са песмом Оро представљала је Србију на Песми Евровизије 2008.

Јелена Томашевић Босиљчић је поп певачица из Србије. Са песмом Оро представљала је Србију на Песми Евровизије 2008.

Рођена је у Неготину 1.новембра 1983 године,али је одрасла у Крагујевцу. Завршила је Прву крагујевачку гимназију, друштвено-језички смер у Крагујевцу.

Као мала, учествовала је и побеђивала на многим дечјим фестивалима и певала у КУД-у Абрашевић, у којем је проглашена за најбољег вокалног солисту. У медијима се први пут појављује као такмичар у музичком квизу 3К-Дур где и побеђује. Певала је пратеће вокале Влади Георгиеву и била гост на албуму групе Бибер, отпевавши песме „Где си било јаре моје“, „Чије је оно девојче“, „Gipsy part one“ и „Gipsy part two“. Велики значај за њену будућу каријеру је сарадња са Жељком Јоксимовићем, који је и композитор њених песама.

На Беовизији 2005. је освојила прво место. На Европесми  је освојила друго место иза првопласиране групе Но Нејм. На такмичењу OGAE Second Chance на коме учествују другопласирани такмичари са националних такмичења, Јелена Томашевић је са песмом Јутро освојила друго место.

Победила је на Беовизији 2008. са песмом Оро Жељка Јоксимовића на текст Дејана Ивановића. Са овом песмом је представљала Србију на Песми Евровизије 2008 . у Београду и заузела шесто место.

Крајем октобра 2008. године издала је свој албум-првенац под именом „Панта Реи “. Компакт-диск је издала за своју издавачку кућу, Минакорд.

Удата је за глумца Ивана Босиљчића, са којим има кћерку Нину.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.