Јуче свечано отворена реновирана амбуланта Филип Кљајић

У присуству представника италијанских хуманитарних организација из Бреше и Трста свечано је отворена реновирана амбуланта Филип Кљајић, која

У присуству представника италијанских хуманитарних организација из Бреше и Трста свечано је отворена реновирана амбуланта Филип Кљајић, која се налази у оквиру Завода за здравствену заштиту радника. Вредност радова била је око 20 хиљада евра, а комплетно је сређено приземље амбуланте чиме су обезебеђени бољи услови за рад и пријем пацијената.

Уз помоћ хуманитарних организација Не бомбе само карамеле из Трста и Застава Бреша из Бреше, комплетно је сређено приземље амбуланте Филип Кљајић. У сређивање подова, зидова, столарије, лабораторије и картотеке уложено је око 20 хиљада евра. Ова донација, према речима директорке Завода за здравствену заштиту радника веома је значајна, јер је ова здравствена институција годинама у процесу решавања статуса, па су средства за сва сређивања морали сами да обезбеде.

Током протеклих 15 година 7 хуманитарних организација из Италије донирало је око 4, 7 милиона евра, чиме је финансирана обнова 44 објекта и стипендирано око 2000 деце Заставиних радника из социјално угрожених породица.

Италијанске хуманитарне организације труде се да током свих ових година, упркос тешкој финансијској ситуацији, одрже континуитет својих донација, посебно се залажући за бољи положај деце.
Амбуланта Филип Кљајић изграђена је 60-их година прошлог века и до сада у њену адаптацију није уложено готово ништа, истичу у менаџменту. Иначе, у овој амбуланти лечи се око 11 хиљада Крагујевчана о чијем здрављу брине 7 лекара и 11 медицинских техничара.

канал 9

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.