Крагујевац, фото Зоран Петровић

КГ ВРЕМЕПЛОВ – Пехар „ГРАД БУДУЋНОСТИ“ и златна плакета

Одлуком жирија, на управо завршеном конкурсу "Градови и општине будућности" Крагујевцу је додељена прва награда и златни пехар.

18/11/2008

Одлуком жирија, на управо завршеном конкурсу „Градови и општине будућности“ Крагујевцу је додељена прва награда и златни пехар. Ове године, Крагујевац је то признање добио као град са добро организованом администрацијом.

Сребрни пехар одлуком жирија одлази је Апатин, а додељена су и два бронзана пехара Крушевцу и Зајечару.
Поред тога, градоначелницима Крагујевца и Апатина, Верољубу Стевановићу и Живораду Смиљанићу, жири је доделио Златне плакете за изузетан дугогодишњи допринос развоју локалне самоуправе.

Жири је доделио и седам златних плакета – за развој спорта Вршцу, а за социјалну политику Јагодини. Лајковац је добио плакету за дечије културно стваралаштво, Ниш за инвестициону климу. Модеран плански развој награђен је у Новом Београду, а добра организација администрације у београдској општини Стари град. Чајетина је добила плакету за развој туризма.

Награде ће бити уручене 16.децембра на свечаности у Привредној комори Србије у Београду.
Признање „Градови и општине будућности“ установили су „Агробанка“ ад Београд, Центар за мала и средња предузећа у Београду и Клуб привредних новинара Србије, у жељи да промовишу успешне регионалне и општинске пројекте у Србији.

Жиријем, који је све одлуке донео једногласно на основу личног увида и презентације промотивних пројеката и програма, председавао је Милутин Миловановић директор Института „Кирило Савић“. Чланови жирија су уредник у Центру за мала и средња предузећа Слободан Малдини, проф. Универзитета у Крагујевцу Милун Бабић, професор Универзитета у Новом Саду Вељко Радојевић, извршни директор „Агробанка“ ад Србољуб Маринковић, саветник за маректинг у тој банци Љубица Стефановић и новинари Драган Стојев, Бранислав Гулан, Милош Чолић и Зоран Павић.

Иначе, Крагујевац је, да подсетимо, прошле године на истом конкурсу, у конкуренцији 47 градова и општина, освојио Сребрни пехар као једно велико градилиште и град који се развија на основу стратешких докумената којима су дефинисани основни правци развоја.

Оставите коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.