Крагујевац не одустаје од изградње нове сајамске хале

Да ли ће се пројекат изградње друге и треће хале сајма реализовати кроз јавно приватно партнерство или средствима

Да ли ће се пројекат изградње друге и треће хале сајма реализовати кроз јавно приватно партнерство или средствима града – видећемо. Град Крагујевац не одустаје од тога јер за то постоји реална потреба, рекао је за сајт града Далибор Јекић члан Градског већа за привреду.

Никакви проблеми на релацији град Крагујевац, пословно Удружење “Камен Србије“ или партнерима из Италије “Verona World Made“ не постоје. Последњи сусрет, према Јекићевим речима, како са Зораном Ђајићем председником Удружења “Камен Србије“ тако и са представницима из Италије организован је у јануару ове године у Крагујевцу.

Састанак је уприличен јер смо желели да чујемо какве су намере партнера из Италије са којима је потписан Протокол о заједничкој сарадњи 2013.године. Тим Протоколом подсетио је Јекић дефинисана је израда економске студије оправданости и идејног урбанистичког решења развоја локације Градског сајмишта. Идејно решење постоји, а студија није урађена. Ми смо имали информације да су италијански партнери заинтересовани да инвестирају у сајмиште и да у наредном периоду развијају идејно решење које су понудили. Италијански партнери, међутим, заинтересовани су само да пројектују, али не и да финансирају изградњу друге сајамске хале као што је било предвиђено на једном од претходних састанака из 2012. године о чему постоји и записник.

Предлог партнера из Италије је био да се изгради нови сајамски комплекс, конгресни и други пратећи садржаји, као и комерцијални објекти (хотел, административно – пословни центар), као и простор за рентирање. У то време, када је састанак одржан, ми смо сагледавали могућности за решавање проблема на “Шумадија сајму“ и очеквали да можемо то да реализујемо кроз јавно – приватно партнерство. Али, партнер из Италије није био заинтересован. Без обзира на то град није ништа поништио од раније донетих одлука.

Истовремено, Јекић је изразио жаљење због одлуке Зорана Ђајића председника Удружења “Камен Србије“ и “Камена Колонија“ да сајам камена “STONEEXPO SRBIJA“  пресели из Крагујевца у Београд. То је изненађење за Градску управу, јер нас тим поводом није контактирао, рекао је Јекић. Очигледно је Београд препознат као један велики центар где на једном месту може да се окупи много већи број излагача али и посетилаца.“Шумадија сајам“ је као коректан пословни партнер увек имао разумевања према Удружењу “Камен Србије“ које је имало дуг према сајму и који још увек није измирен, нагласио је Јекић.

До краја године, подсетио је Јекић, предстоји још сајам туризма, сајам аутомобила, новогодишњи базар, а сајам грађевине одложен је за пролеће јер се испоставило да је то бољи термин.

извор: крагујевацрс

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.