Крагујевачки кућни савет – активности Удружења у претходној недељи

Удружење скупштина станара “ крагујевачки кућни савет “ организовало је 22.марта састанак на коме је учествовало 47 председника

Удружење скупштина станара “ крагујевачки кућни савет “ организовало је 22.марта састанак на коме је учествовало 47 председника скупштина станара из свих делова града.

На састанку су представљење досадашње активности Удружења и то од предлога Одлуке о кућном реду који је достављен Скупштини града на разматрање, учествовање на јавној расправи о предлогу новог Закона о становању и одржавању зграда, па до сарадње са ватрогасно спасилачком јединицом и организовање тактичко-показних вежби спасавања станара зграда у кризним ситуацијама.

На састанку су представљење и планиране активности у наредном периоду и то: организовање европског дана комшија у Крагујевцу последњег петка у мају месецу 27. маја, али су усаглашена и питања која ће Удружење у име својих чланова, али и свих станара зграда у Крагујевцу поставити челницима града и директору ЈСП у вези са ставкама на рачуну обједињене наплате “ накнада за водјење матичне евиденције “ као и “ еколошка накнада “.

Састанак је закључен тиме да је постојање и рад Удружење “ крагујевачки кућни савет “ од изузетнг значаја за све станаре зграда у Крагујевцу поготово имајући у виду поражавајући податак да од преко 1000 зграда колико постоји у граду формално правно је регистровано само 98 скупштина станара што је мање од 10% укупног броја зграда, док у осталим зградама нема формално правног система организације станара. Кад се на то дода да је Крагујевац једини од већих градова који нема Одлуку о кућном реду очигледно је колико је тема становања и организације станара зграда у Крагујевцу запуштена. Због непостојања правног оквира понашања и организације станара у зградама, исти су препуштени да сами решавају своје проблеме што их често доводи у ситуацију да прекрше Закон о јавном реду и миру након чега мора и полиција да делује. Зато Удружење скупштина станара “ крагујевачки кућни савет “ стоји на располагању да својим стручним и практичним саветима помогне заинтересованима у процесу, од формирања до успешног водјења скупштине станара.

Заинтересовани се позивању да посете фб групу „Крагујевачки кућни савет“ https://www.facebook.com/groups/1561259134162221/ и сајт www.kragujevackikucnisavet.com где могу да остваре контакт са представницима Удружења.

С поштовањем

Удружење скупштина станара
Крагујевачки кућни савет

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.