Крагујевачки кулинари донели пун кофер медаља из Румуније!

На „Black Box Moldavian Culinary cup“ – интернационалном кулинарском купу у румунском граду Јашију, наши крагујевачки кувари уоквирили су

На „Black Box Moldavian Culinary cup“ – интернационалном кулинарском купу у румунском граду Јашију, наши крагујевачки кувари уоквирили су златним словима име Крагујевца на светској гастрономској мапи.
На престижном професионалном интернационалном такмичењу кулинара у Румунији који је одржан од 23-24.априла у најтежој кулинарској дисциплини ‘’Црна Кутија’’ где екипе имају задатак да припреме јела од непознатих намирница и све то под строгим судијским оком Светске асоцијације шефова кувара и Светског удружења мастер шефова, тим крагујевачких кулинара су после успеха прошле године у Алањи у Турској, показали своја кулинарска умећа и доказали да је Крагујевац постао озбиљна кулинарска сила.
Успех је утолико већи јер су четворица српских представника на професионалном надметању у Румунији двадестогодишњаци! Стефан Николић, Марко Лазић, Александар Миленковић, Дејан Вицо и председник HoReCa асоцијације Крагујевац Вујадин Вујадиновић који је предводио наш млади тим освојили су укупно 2 златне, 9 сребрне, 6 бронзане медаље, пехар, шест почасна одличја и одликовање Шведске асоцијације кувара – укупно 25 блиставих признања!
Овај изванредан резултат остварен је у конкуренцији више од 300 учесника из 20 земаља из читавог света.
Председник HoReCa асоцијације Крагујевац Вујадин Вујадиновић коме је још једном припала част да буде део тима интернационалног судијског жирија, рекао је да је ово до сада невиђен успех за крагујевачку гастрономију јер су се наши кулинари такмичили са најбољим професионалним кулинарима из читавог света и остварили огроман успех. Тим HoReCa асоцијације Крагујевац после исцрпљућег пута од чак 20 сати, за разлику од осталих тимова који уз пратњу експерата на оваква такмичења одлазе у својим авионима, по доласку у Јаши сазнала да се такмичи у раним јутарњим часовима. Након само 3 сата сна, наши момци су ушли у такмичарски бокс и припремали јела до скоро у поноћ докле је трајало такмичење! Након 48 сати пута и такмичења, ујутру су опет наставили са такмичењем наредних 12 часова! Након 72 часа непрекидног рада, морали смо да возимо још 20 сати до Крагујевца! Стога, овом приликом морам да одам признање нашим младим момцима који су заиста херојски показали како се професија и Град Крагујевац који представљају воли и поштује. Мотивација, знање и жеља за успехом су надвладали све потешкоће и успели смо да још једном да покажемо свету какву гастрономску будућност имамо. Следеће такмичење је заказано у Бугарској средином маја и очекујемо да ће кулинари HoReCa асоцијације наставити да представљају Крагујевац и Србију у најбољем светлу али и на свим другим међународним такмичењима. Дубоко верујем да ће нам Град Крагујевац одобрити средства која су нам потребна да би наставили да нижемо овакве успехе и омогућити да се усавршавамо у бољим условима.
Млади јуниори HoReCa асоцијације су изјавили да су почаствовани што су представљали Крагујевац и Србију у Румунији и са скромним осмехом изјавили да су задовољни оствареним резултатима -„Презадовољни смо оствареним успехом. Осећамо јаку мотивацију да и даље напредујемо и да убудуће представљамо крагујевачку гастрономију у најбољем светлу. ‘’Тренутно само желимо добро да се наспавамо и одморимо, јер нас очекује наредно велико такмичење у Бугарској’’ – кажу кроз осмех наши златни момци.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.