Крагујевачки максимум у јавном сектору 3485

Након доношења закона о начину одређивања максималног број запослених у системима јавног сектора, утврђен је максималан број запослених

Након доношења закона о начину одређивања максималног број запослених у системима јавног сектора, утврђен је максималан број запослених за сваку јединицу локалне самоуправе. Према тој рачуници, град Крагујевац у јавном сектору треба да има 3485 запослених. Тај број обухвата Градску управу, јавна предузећа и установе чији је оснивач Град.

Према речима Јелене Бојовић, начелника Градске управе за послове градоначелника и Градског већа, тренутно се ради на доношењу одлуке о утврђивању максималног броја по организационим облицима, како закон о начину одређивања максималног броја и каже.

То значи да ће на седници Скупштине града 25. децембра бити донета Одлука о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе града Крагујевца за 2015. годину. Тачан број вишка запослених знаћемо већ у понедељак, после седнице Градског већа. Није у питању број који се помиње у медијима – нагласила је Јелена Бојовић.

Читав посао свођењења запослених на максималан број треба да се заврши до 8. фебруара 2016. године. До тада, како је рекла Јелена Бојовић, треба да буду исплаћене новчане накнаде за споразумни раскид уговора. После тога, сваки организациони облик који није испунио квоту која је одређена, мораће да ради утврђивање технолошких вишкова. Ми се надамо да ћемо завршити посао и без тога.

Иначе, закон о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору усвојен је са намером да омогући смањење броја запослених у јавном сектору за по 5 посто годишње у наредне три године.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.