Крагујевчанин Милутин Стефановић трећи у финалу Светског купа

Српски стрелац и члан "Чика Мате", Милутин Стефановић освојио је мали "бронзани" кристални глобус Међународне федерације стрељачких спортова

Српски стрелац и члан „Чика Мате“, Милутин Стефановић освојио је мали „бронзани“ кристални глобус Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ), пошто је у дисциплини ваздушна пушка у финалу Светског купа на олимпијском стрелишту у Минхену заузео треће место са 184,6 кругова .

Велики кристални глобус ИССФ и златна медаља припали су Кинезу Хаоран Јангу са 207 кругова, док је сребро освојио Украјинац Олех Царков са 206,6 кругова.
Стефановић је у финале ушао као седми са 625,9 кругова. Финале је вредело 625,2 куга. Најбољи пре финала био је Владимир Маслеников (Русија) са 633,4 круга. Други је био млади Кинез Хаоран Јанг са 632,7 кругова што је уједно био и нови јуниорски светски рекорд основног дела. Стари је држао такође Јанг 632,1 круг са Шампионата света прошле године у Гранади.

Милутин Стефановић је други пут гађао у финалу Светског купа. Прошле године у Габали заузео је девето место ваздушном пушком. Ове године се квалификовао као победник ваздушном пушком у Форт Бенингу.

– Веома сам срећан због ове медаље и кристалног глобуса, који су дошли на крају, за мене, веома успешне сезоне јер сам освојио олимпијску визу, европско злато ваздушном пушком у миксу са Андреом Арсовић и злато на Светском купу у Форт Бенингу.
У финалу је могло да буде и мало боље, после 16 дијабола Царков ми је бежао 0,4 круга, али је у наредне две био бољи 10,5 и 9,8 а ја 10,0 и 9,7 и оставио ме на трећој позицији. Кристални глобус, ма које величине био, увек је велики трофеј, јер не треба закључати да у финалу Светског купа гађају најбољи од најбољих. – Рекао је Милутун Стефановић.

Иначе, стрелци Србије су у финалу Светског купа освојили до сада укупно 29 медаља – 14 златних и уједно и великих кристалних глобуса ИССФ. 11 сребних и четири бронзане.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.