Међународни џез фестивал „Крагујевац“

Звуци врхунског џеза поново ће се чути у Крагујевцу, у четвртак, 29. октобра, када је заказан почетак дводневног

Звуци врхунског џеза поново ће се чути у Крагујевцу, у четвртак, 29. октобра, када је заказан почетак дводневног 16. Међународни џез фестивал „Крагујевац“, у Књажевско-српском театру.

Програм обе вечери почиње у 20 часова. У четвртак, Фестивал отвара Лија Пале, млада аустријска уметница коју медији често описују као једну од најинтригантнијих и најсексипилнијих нових европских ауторки. Након ње, наступиће дуо из Немачке, чувени саксофониста Кристоф Лауер и пијаниста Рајнер Темпел. Ова два сјајна уметника позната, између осталог, и по свом раду са великим саставима широм света, у Крагујевцу представљау изузетно занимљиво читање композиција легендарног Сиднија Бешеа.

У петак, публика ће прво чути Serbian jazz BRE!, бенд који је уствари најтачније назвати мултимедијалним пројектом и који се представља албумом Serendipity из априла ове године уз ВЈ-инг идејног творца пројекта Ивана Грлића. Од 21:30 на сцену излази дански трио Firebirds, састављен од истакнутих музичара данске џез сцене, познат између осталог и по спајању дела класичних композитора са џез музиком, али и мешавини блуза, сурфa, слободне импровизације у авангардном духу.

Међународни џез фестивал „Крагујевац“ помогли су: Скупштина града Крагујевца, Goethe институт Београд и Аустријски културни центар.

Цена улазнице за једно вече је 600 динара, а дводневни комплет 1000 динара.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.