Модерна занимања

Шетачи "највернијих пријатеља"

Нова, модерна и убрзана времена нису изнедрила, што је и логично, само нове обичаје већ и нова занимања, која донедавно нису постојала у нас. Тако су се по зградама у околини Великог парка и на Вашаришту појавили огласи који се разликују од свакодневних типа „Купујем стан у вашој згради“, „Дајем часове из … и спремам за пријемни на …“, „Откупљујемо стари новац, ордење, оружје „…

По ердоглијско-парканско-вашаранским улазним вратима и хаусторима све чешће се срећу огласи садржине „Шетам ваше кућне љубимце“. Поштено. Јесте пас човеков најбољи и највернији пријатељ, али начин савременог живота узима свој данак, а гре’ота је пријатеља (и то најбољег) оставити због презаузетости непрошетаним и да дрежде и тугује у гајби. Но, од сада има и ко на то мисли и за то је професионално задужен, а ваше је само да се посветите својим пословним обавезама и поверите му шетњу, разоноду (и све остало што иде уз то када су „изласци“ паса у питању) и сви срећни и задовољни – нарочито љубимац.

Увече, када се вратите кући са посла, увек можете на миру да се поиграте са њим у домаћим и кућним околностима и да га људски измазите.

Текст: Зоран Мишић
Извор: крагујевачке.рс 

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.