Моја Србија у Крагујевцу

У централној пешачкој зони, код Крста, биће одржана презентација туристичких потенцијала Србије.

Крагујевац ће бити домаћин каравана „Моја Србија“ у петак 10. јула. У централној пешачкој зони, код Крста, биће одржана презентација туристичких потенцијала Србије.

На платоу код Крста, у периоду од 16 до 20 сати, биће представљена туристичка понуда града и регије, са посебним освртом на манифестације, културно-историјске знаменитости, природне лепоте, сеоски туризам и гастрономију Шумадије и Поморавља. Поред домаћина, ГТО „Крагујевац“, на штандовима ће се представити и локалне туристичке организације из Шумадије, односно централне Србије, из Аранђеловца, Тополе, Раче, Лапова, Баточине, Рековца, Деспотовца, Трстеника, Бруса и Крушевца.

На централном градском платоу биће промовисана понуда још 9 градова, сталних учесника каравана Моја Србија (Краљево, Чачак, Ужице, Нови Пазар, Нови Сад, Суботица, Ниш, Лесковац, Београд), као и њихових суседних општина, локалитета, институција, организација и удружења које се баве туризмом, културом, спортом и угоститељством. Штандове ће имати и Туристичка организација Србије, организатор кампање и Удружење „Србија за младе“, партнер пројекта. Током целог дана трајаће квиз – наградна игра „Колико познајеш Србију“, у којем се могу освојити вредне награде.

Туристичка организација Крагујевца промовисаће програм водичких тура, програме крагујевачких институција културе, као и Дечји ђурђевдански карневал. Крагујевачки планинари представиће планинарске стазе на подручју Крагујевца и манифестације које организују. У центру града представиће се и крагујевачки Еко парк и параглајдинг клуб.

Своју понуду представиће и угоститељи из града и околине, а посебне презентације гастрономских специјалитета имаће ресторани „Панорама“, „Библиотека код Милутина“ и „Мустанг“, као и сеоска туристичка домаћинства града и регије. Дегустацију ће посетиоцима омогућити и дестилерије „Гружанска нит“ из Губеревца и подрум „Стари храст“, породице Стевановић из Жировнице. У програму промоције учествоваће и ученици и професори Трговинско-угоститељске школе „Тоза Драговић“ из Крагујевца.

ГТО „Крагујевац“ је у сарадњи са локалном самоуправом, Шумадија сајмом и хотелом Крагујевац, обезбедила излагачки простор, тако да ће централна пешачка зона у петак бити прави мали сајам са преко 40 излагача, а све ће бити употпуњено богатим музичким програмом на бини.

У оквиру програма на бини представиће се филума, Центар за неговање традиционалне културе „Абрашевић“, Даница Крстић, победница „шљивик“ и финалиста избора за нашег представника на Евровизији, Павле Васиљевић, финалиста такмичења „Пинкове звездице“, плесни клуб Фиеста из Крагујевца, балетска школа Аплауз и Арт кварт. Поред њих, у програму на бини ће наступцом КУД „Опленац“ из Тополе, овогодишњи победник шљивик, и плесна школа „РМП“ из Аранђеловца. Свечано отварање је у 16 ​​часова.

Извор: Градска туристичка организација Крагујевац

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.