Мостови Балкана – Изложба графика естонске уметнице Еве Есме

У Градској галерији "Мостови Балкана", у четвртак, 22. јануара, свечано ће бити отворена изложба графика естонске уметнице Еве

У Градској галерији Мостови Балкана„, у четвртак, 22. јануара, свечано ће бити отворена изложба графика естонске уметнице Еве Есме, која ће трајати до 4. фебруара.

Графике Еве Есме, новог имена на нашој ликовној сцени, сведоче о аутору врло богате имагинације, елемента без којег би свака врста уметности била сиромашна, ако не и немогућа. Еве свој свет маште и снова вешто преноси на графичку таблу да би потом, у различитим графичким техникама, оставила отисак на папиру, који посматрача не оставља равнодушним. Напротив.

Еве Есма је 1981. године завршила Талинску уметничку гимназију, 1989. дипломирала графику на Естонској уметничкој академији, а ове године је магистрирала на Талинском Универзитету. Предавач је за предмет графика на Уметничкој академији и наставник на Дечијој уметничкој школи у Тартуу, другом по величини граду у Естонији, после престонице Талина. Излагала је на око 30 међународних групних изложби и 15 самосталних. Остварила је значајну педагошку активност кроз пројекте обуке на даљину разних графичких техника. Аутор је књиге о графичким технологијама. Према сопственим речима, изражава се најуспешње кроз поетску фигурацију, користећи интаљо технике и, повремено литографију.

извор: ешумадија

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.