На Шумадија сајму у петак почиње Сајам хортикултуре

Данас је Свети апостол Иродион, Агав, Руф и други с њима (ПОСТ ), Четвртак 112. дан .2016, још

Данас је Свети апостол Иродион, Агав, Руф и други с њима (ПОСТ ), Четвртак 112. дан .2016, још 254 дана до краја године.Температура данас од 3 до 18 степени., 1006 мб . Вероватноћа падавина 10% Исток-Североисток, Слаб ветар, 2.4м/с .Крагујевац богатији за 1 девојчицу и 4 дечака.Хитна помоћ интервенисала 47 пута , 35 одраслих прегледано у амбуланти за одрасле и 22. деце прегледано на педијатријском одсеку.
Евро 122,8744, Долар 108,3453.

Синоћ били и Вучић и Тома у Крагујевцу на завршној конвенцији СНС у хали. Било и аутобуса.Представници листе „Верољуб Верко Стевановић – Заједно за Крагујевац (ДС ЗЗС)“ представили су, у Хотелу Крагујевац, свој предизборни програм „Повратак Крагујевца на даљи пут развоја“.( Нису помињали Нискоградњу, Чистоћу, ЈСП, трансфер Филипа Костића у Гронинген и свлачионице од милион евра). Нормално да нико не коментарише да је ово листа ДС, јер је ЗЗШ група грађана.Посланички и одборнички кандидати са листе „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија Драган Марковић Палма“ предизборну кампању наставили су сусретима са мештанима градских месних заједница.Јуче је такав скуп приређен у Старој радничкој колонији.Ако комунални сектор и инфраструктура представљају кичму једног града, а привреда основу економске снаге једне државе, онда просвета представља стуб друштвеног развоја у који се мора непрестано улагати, истакли су кандидати за народне посланике и одборнике коалиције Демократске странке Србије и Двери у разговору са мештанима Месне заједнице Палилула.Представници Групе грађана „Сигурно боље – др Владан Вучићевић“ окупили су се испред Скупштине града Крагујевца одакле су упутили поруку гласачима пред предстојеће локалне изборе.Коалиција „Сви за Крагујевац – МУ“ ЛДП – СПО од предстојећих локалних избора очекује двоцифрен резултат.То је са завршне предизборне конвенције, одржане у Дому синдиката ( 303 столице) , поручио носилац листе МУ. Једна радио станица уштедела на две картице за бесплатно вишегодишње паркирање по граду, па купили једну плексиглас кошаркашку таблу. Два смарта за математику.Предизборна конвенција Покрета „Доста је било“ одржана је у Крагујевцу.

Још 3 дана до избора свих врста. Ваше је право да изађете, или не изађете ( Али треба изаћи) , да заокружите један или више бројева( то је неважеће, али није забрањено) . Имамо неколико кандидата за градонацелника и Шојића. Ово је недеља када ће Вам се сви смешкати, неки нудити по нешто ( Све што је унапред и опипљиво, одмах узимајте, јер после нема). Можете и Ви да се смешкате и да обећавате шта год и за кога год Вам падне напамет. Када се набијете у недељу у ону малу четвртину стола ограђену картончетом, сетите се фамилије, пријатеља, кумова, посла, трансфера, плате, ролекса , комшије, смартова, застаните неколико секунди и заокуружите по вољи вашој.

Градско веће дало је сагласности на закључење Анекса и Уговора о донацији, који су 28. марта закључили Град Крагујевац, Фондација Драгица Николић и удружење грађана „Недеља дизајна“ из Београда, како би ближе уредили своје међусобне обавезе. Град Крагујевац се обавезује да одреди и припреми локацију као и да обезбеди све потребне дозволе за реализацију концепта „Креативни Велики парк“.Представници удружења КРАГУЈЕВАЧКИ КУЋНИ САВЕТ посетили станаре у улици Првог маја 12 и одговарали на питања станара о новом предлогу Закона о становању и начину оснивања Скупштине станара.На Шумадија сајму у петак почиње Сајам хортикултуре. На овогодишњој манифестацији представиће се више од 70 излагача из Крагујевца и Србије.У суботу 23. априла Градска туристичка организација “Крагујевац“ почеће да реализује план овогодишњих туристичких водичких тура у оквиру акције „Крагујевац кроз улице и музеје“. Прва водичка тура биће организована под називом „Од Крагујевџе до данас“ и представља основну туру за упознавање нашег града.У Крагујевцу је, у програм дуалног образовања, који се реализује у оквиру пројекта под називом „Реформа средњег стручног образовања у Србији“, са Политехничком школом, укључено седам компанија у којима је на пракси 28 ученика.

За Ђурђевдан наступају синфонијски оркестар ФИЛУМ-а ( Ђачки трг, 20:00) и Неверне бебе (Код крста 21:00). Ватромет ће бити у 21.30.

Од сутра иде изборна тишина.

  • 22. април , 20:00 Дан планете Земље – Буди ЕКОлогичан @ Шопинг центар Крагујевац ПЛАЗА .
  • 22. априла у Студентском културном центру ће наступити Funktastic Coalition Немање Златарева који ће овом приликом представити нови студијски албум „For The First Time“.
  • У Књажевско – српском театру за 22. април заказана је премијера представе “Сан летње ноћи“, познатог Шекспировог комада у режији Пјер Валтер Полица, редитеља из Немачке.
  • КНЕГИЊИЦА И ЗАГОНЕТКЕ , субота од 12:00 , Позориште за децу.
  • EASTER PARTY радионице ЕНГЛЕСКОГ и НЕМАЧКОГ Кнеза Михаила 160, ПАТУЉАК субота од 10 до 21:00.
  • „Orthodox Celts“, у суботу , од 21 сат, у „Чаурници“ Кнежевог арсенала, најављују овогодишњи „Шумадија фест“.
  • РЕПРИЗА ПРЕДСТАВЕ КАМЕН ЗА ПОД ГЛАВУ Среда, 27.04.2016. од 20 сати у сали ПМФ-а.

Шахисти Спортког друштва глувих Крагујевац, одбранили су наслов првака Србије, пошто су славили на државном шампионату, одржаном у Чачку
Среда: ФК ФАП – ФК ШУМАДИЈА 2:1 (21 коло СЛЗ) , ФК АРСЕНАЛ-ФК Бане 2:1
( 21 коло ЗМ), ФК Тутин – ФК СЛАВИЈА ( 21 коло ЗМ)
четвртак КМФ ЕКОНОМАЦ – КМФ Нови Пазар ( 19:00, КУП Србије , хала Језеро)

Данас без струје:
од 09.00 до 14.00 Нехруова, Краљевачког батаљона од бр. 156-190 , Славка Крунића, Војводе Путника-парна страна и Милована Гушић бр.6.
од 09.00 до 14.00 Доње Комарице – Црквине и Вињиште.
од 09.00 до 14.00 Радована Мићовивћ.

Добар дан !

Извор:

Зоран Јовановић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.