Народна Библиотека Вук Караџић – представљање књиге Историја Крагујевца од XII до XIX века, Живојина Андрејића

У среду, 17. децембра, у 18 сати, у Галерији Народне библиотеке "Вук Караџић" биће представљена књига "Историја Крагујевца

У среду, 17. децембра, у 18 сати, у Галерији Народне библиотеке Вук Караџићбиће представљена књига Историја Крагујевца од XII до XIX века„, Живојина Андрејића.

Поред аутора, на промоцији учествују и Проф. др Марко Атлагић, мр Небојша Ђокић, Проф. др Дејан Дашић и Нинослав Станојловић.

Живојин Андрејић је историчар уметности, рођен у Рачи, 1950. године, где је похађао основну школу и гимназију. Завршио је Вишу педагошку школу у Београду, група Ликовна уметност, 1977. године, и Филозофски факултет у Косовској Митровици, група Историја уметности, 2003. године. Живи у Рачи где и ради у Основној школи Карађорђе“.

Члан је Удружења ликовних уметника Крагујевца, Српска археолошког друштва, Центра за митолошке студије Србије, Удружења књижевника Србије и Ацадемиа де Стинт, литература си арте (Орадеа Арад) АСЛА Румуније. Оснивач је и руководилац Ликовне колоније Вишевац“, Рачанских песничких сусрета и Центра за митолошке студије Србије у Рачи, чију научну публикацију Митолошки зборник приређује и уређује.

Излагао је 36 пута самостално и много пута колективно. Учестовао је у раду више ликовних колонија у земљи.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.