Народна Библиотека Вук Караџић – Снежни Самит Стрипаџија Србије

Народна библиотека Вук Караџић, у суботу 7. марта u 18.00, биће домаћин манифестације коју су љубитељи стрипа крстили

Народна библиотека Вук Караџић, у суботу 7. марта u 18.00, биће домаћин манифестације коју су љубитељи стрипа крстили са #СнежниСамитСтрипаџијаСрбије! Самит је замишљен као пролог великој Међународној стрип конференцији и као такав ће се и наредних година одржавати. Памтимо прошлу манифестацију која је одржана у фебруару 2012. године по невероватној хладноћи од -20, снегу од пола метра и још невероватнијој изложби мултимедијалног уметника Алексе Гајића из Земуна. Алекса ће бити гост и овог самита па је специјално за ову прилику урадио пригодну илустрацију још пригоднијег назива: „Црвена застава“!
Организатор је поново овдашњи Свет стрипа у којем кажу да нас на самиту очекује: најава Међународне стрип конференције #KragujevacComicCon за 3-5. јул 2015; отварање школе стрипа и илустрације у организацији Света стрипа, а у сарадњи са Америчким кутком; расписивање конкурса за кратки стрип „КРАГУЈЕВАЧКИ ПОБЕДНИК 2015.“; представљање нових бројева стрип ревије Киша; представљање крагујевачких стрип аутора и илустратора; разговор: Чудесни стрипови Алексе Гајића; гостовање водећих издавачких кућа; велика продајна изложба стрипова актуелне продукције.
Ако редовно пратите временске прилике знате да је прогноза времена веома незахвална ствар, али оно што је сигурно је следеће: ако снег изостане у суботу – неће изостати два сата квалитетног програма у народној библиотеци.

 

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.