Наше право лице – Помозимо породици Мирковић из села Милатовац

Хуманитарна фондација из Крагујевца „НАШЕ ПРАВО ЛИЦЕ“ позива све крагујевчане да се прикључе хуманитаној акцији сакупљања помоћи за

Хуманитарна фондација из Крагујевца „НАШЕ ПРАВО ЛИЦЕ“ позива све крагујевчане да се прикључе хуманитаној акцији сакупљања помоћи за самохраног оца са троје малолетне деце.

Радослав Мирковић из села Милатовца је отац Дарка(15), Тијане(14) и Слађана(12). Од њиховог рођења брине о њима на најбољи могући начин. Борац је. Сам је. Ради по селима све што му понуде. Надничи од јутра до мрака да би их одхранио. Никада није молио никога за помоћ јер сматра да „имају довољно“. Када је Гоца Јеремић испред фондације „Наше право лице“ отишла код њих у кућу – није баш све било тако. Кућа је без малтера, пуна влаге, нема воде ни канализације. Прави шок је био видети децу да се купају у кориту насред собе у 21 веку. Прозори су јако стари и на појединима су поломљена стакла. Имају свега 2 кревета у кући. Сто и столице су старе преко 40 година. Захваљујуци комшији тренутно на позајмици имају шпорет и веш машину!

Сво троје деце су одлични ђаци… културни… вредни… Знају устати у 5 ујутру и спремити све у кући и око куће па чисти и уредни отићи у школу. Комшије их хвале као добре и вредне људе.
Ово су наши крагујевчани!! Не треба да дозволимо да наставе овако да живе! Ко шта има добро ће им доћи. Молимо и апелујемо на људе да дарују намештај, душеке, постељину, радне столове, тепихе, завесе, тањире, чаше… Потрбни су им веш машина, шпорет, фрижидер…
Посебно овог пута апелујемо на мајсторе… молере, керамичаре, водоинсталатере… да одвоје један дан и да помогну око радова на кући. Ако ико од вас може нека дарује и грађевински материјал, прозоре, врата…. Заиста… Наше мало је њима итекако много!

Све информације у вези помоћи за породицу Мирковић можете добити на телефон: 069 4898155

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.