Небојша Арсенијевић ступио на дужност ректора Универзитета у Крагујевцу

Доктор Небојша Арсенијевић, редовни професор Факултета медицинских наука, ступио је данас на дужност ректора Универзитета у Крагујевцу

Доктор Небојша Арсенијевић, редовни професор Факултета медицинских наука, ступио је данас на дужност ректора Универзитета у Крагујевцу. За ову функцију изабран је 15. маја ове године на мандатни период од три године.
Арсенијевић ће у наредне три године бити ректор Универзитета на коме се на 12 факултета у прву годину основних академских, интегрисаних академских и струковних студија уписано 3.379 студената. Од тога 2.269 студента чије се школовање финансира из буџета Републике Србије и 1.110 самофинансирајућих студената. Уписано је 10 кандидата са инвалидитетом, 11 кандидата ромске националности и 2 кандидата који су држављанина Републике Србије а који су у школској 2014/15. години средњу школу завршили у иностранству.

Факултет медицинских наука, Факултет за хотелијерство и туризам у Брњачкој Бањи и Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву испунили су своје уписне квоте док је највише слободних места остало на Економском факултету, Учитељском факултету у Ужицу као и на Одсеку за филологију Филолошко-уметничког факултета.

извор: канал 9

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.