Ник Вујичић у Крагујевцу

Крагујевац ће 18. априла у 20х имати прилику да чује једног од најпознатијих светских мотивационих говорника Ника Вујичића.

Крагујевац ће 18. априла у 20х имати прилику да чује једног од најпознатијих светских мотивационих говорника Ника Вујичића. Овај хуманитарни догађај биће одржан у Хали Језеро а сва средства прикупљена од продаје карата и спонзора биће упућена институцијама и организацијама које се баве проблемима особа са инвалидитетом.

Ник Вујичић држао је говоре у око 50 земаља и разговарао са више од 5 милиона људи, а гледаност његових предавања на интернету мери се десетинама милиона прегледа из целог света. Данас је изузетно тражени мотивациони говорник и на светским конференцијама и скуповима!

О њему су писали највеци светски медији BBC и CNN, као и домаћи медији. Аутор је и књиге „Живети слободно“ а успео је и да сними краткометражни филм „Butterfly circus“ за који је и добио награду за најбољег глумца.

Ник Вујичић рођен је 1982. у Бризбејну (Аустралија) као прво дете српске исељеника с ретким поремећајем које се карактерише недостатком удова. Првобитни шок због новонасталих околности, породица је заменила великом упорношћу, подршком и јаком вољом да се Ник што пре интегрише у свакодневне животне токове, па је Ник научио да самостално обавља све радње као и свака друга особа која има удове. Али дубока депресија због недостатака којих је све више постајао свестан, као и вршњачко насиље којем је био изложен, довели су до тога да је у 10. години покушао самоубиство. Срећом, неуспешно. По промени закона у Аустралији, по коме су и особе са инвалидитетом могле да похађају стандардну наставу у школама, Ник Вујичић постаје један од првих примера такве особе. Постаје председник ђачког парламента, а до изражаја долази и његова способности говорништва, што постаје његов животни позив. Одрастајући и привикавајући се на сопствене могућности Ник је схватио да његова достигнућа инспиришу многе људе. Преломни тренутак се догодио када је прочитао чланак о човеку који пати од сличног синдрома. Тада је схватио да није једини који се мучи што му је дало надахнуће за даљи живот. Са 17 година је почео да држи предавања о својим проблемима и основао непрофитну организацију „Живот без удова“. Околности у којима је одрастао, довеле су до тога да врло брзо сазри, а сам истиче и своју личну веру у Бога која му је помогла да се избори са различитим животним недаћама. Дипломирао је рачуноводство и финансијско планирање, а од недавно је и срећно ожењен човек и отац малишана који носи и српско име!

Ник Вујичић ће у оквиру своје балканске турнеје посетити Скопље, Ниш, Београд, Нови Сад и Крагујевац. Организатори Никовог доласка у Крагујевац су: EUS, World net KG, Удружење МЛАДИ, ELION, УММУС, Дечија Мисија, Библијски Тим, Љуби ближњег свог и град Крагујевац.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.