Обезбеђена средства за реновирање одмаралишта на Копаонику

Након дужег периода, Дечје одмаралиште на Копаонику биће реновирано

Након дужег периода, Дечје одмаралиште на Копаонику биће реновирано. Прва фаза реновирања отпочеће највероватније по завршетку сезоне, а новац који је определило Министарство трговине, туризма и телекомуникација је уплаћен.

Ради се о инвестицији од 15 милиона динара, 8 милиона динара смо добили преко конкурса за унапређење капацитета у туризму, а 7 милиона смо определили у градском буџету. Ова средства ће бити употребљена за замену кровног покривача, сређивање мокрих чворова, унапређење система за грејање, замену дотрајале столарије. Оно што јесте наша интенција је да ово одмаралиште мора да живи током целе године, имајући у виду да су се и трендови на Копаонику променили и да је Копаоник планина која практично живи током целе године. Сматрамо да нису били довољно искоришћени капацитети Дечијег одмаралишта, и заправо имамо намеру да повећамо приходе и апелујемо на све Крагујевчане да користе услуге које пружа одмаралиште –  каже Далибор Јекић, члан Градског већа за привреду.

Сви капацитети у одмаралишту су попуњени до краја сезоне.Тренутно у одмаралишту борави трећа смена предшколаца из ПУ “Ђурђевдан“. Цене су међу најнижима на Копаонику, с обзром на то да је Копаоник елитна планина. Цена седмодневног боравка за децу у зимском периоду је 8750 динара, док је цена преноћишта са три оброка у комерцијалном делу 2900 динара. Цена пуног пансиона за одрасле у марту је 2400 динара.

Ово је једини објекат на Копаонику који пружа комплетну услугу скијашима, имајући у виду да ретко где на овој планини постоји смештај са сва три оброка. Овај објекат се прилагодио и потребама скијаша, па овде љубитељи скијања могу да дођу после скијања на “скијашки ручак“.

Намера града и “Шумадија сајма“ који газдује Дечјим одмаралиштем које се налази на једној од најлепших локација на Копаонику је да унапреди капацитете и услугу које овај објекат пружа гостима. Укупан капацитет објекта је 220 кревета, прилагођен је потребама различитих врста гостију од предшколаца и основаца до спортиста, рекреативаца, скијаша и индивидуалних посета гостију који се традиционално враћају у одмаралиште, сваке године.

“Шумадија сајам“ иако послује у финансијској ситуацији која није сјајна, изналази средства, изналази начине и могућности да занови они што може у одмаралишту. Ја морам речи да од када одмаралиште постоји, од 1988. године, котлови нису замењени. Ми смо из сопствених средстава заменили 6 котлова пред ову грејну сезону. Треба речи и да смо комплетну постељину заменили такође из сопствених средстава, што можда нису неки значајни успеси, али с обзиром на околности и ситуацију у којој се налазимо, треба истаћи и такве ствари -истиче Душан Петковић, директор “Шумадија сајма“.

Један коментар на “Обезбеђена средства за реновирање одмаралишта на Копаонику

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.