Обука „Финансијска писменост младих“

Омладина JAZAS-a Крагујевац и Народна банка Србије НБС (Група за едукацију корисника финансијских услуга), спроводе финансијску едукацију грађана,

Омладина JAZAS-a Крагујевац и Народна банка Србије НБС (Група за едукацију корисника финансијских услуга), спроводе финансијску едукацију грађана, која је посебно усмерене ка едукацији младих. Главни циљ едукације је финансијско описмењавање младих као посебно осетљиве групе.
Финансијска писменост представља кључни оквир за заштиту младих у моменту када постану корисници банкарских услуга. Сведоци смо какве све последице могу да настану услед лоших и исхитрених одлука о задуживању. Акценат је стављен на ризицима које финансијски производи носе, а никако реклами ових производа. Циљ едукације је и подизање општег нивоа знања и пружање информација које ће младима омогућити боље разумевање света финансија, односно различитих врста финансијких производа, те ће се лакше одлучити како да инвестирају свој новац, или да се задуже под повољнијим условима.

Теме прве едукације:
 Заштита и едукација грађана у НБС – Милан Маљковић (НБС)
 Свет финансија младих – Срећко Карановић (НБС)
 Текући рачун и платне картице – Снежана Бошњаковић (НБС)

Обука ће се одржати дана 26. маја у периоду од 12х до 13х у просторијама Канцеларије за младе (Саве Ковачевића 5). Планиране су кратке презентације сваке теме по 10-15 минута и отворен простор за дискусију.
Посебно охрабрујемо све младе који нису економске струке да се пријаве. Обука није везана за стриктну област економије, већ је прилагођена свим младима који први пут улазе у свет текућих рачуна, платних картица, кредита. Због ограничених капацитета сале, молимо све заинтересоване да своје учешће што раније потврде попуњавањем онлине упитника који је доступан на сајту www.jazaskg.rs . Учешће је бесплатно

Контакт особа:
Јелена Милановић, председница УО
Омладине JAZAS-a Крагујевац
+381 69 5356660
jelena.milanovic@jazaskg.rs

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.