ПЕК Гора – Омладинска планинарска акција!

Планинарско еколошки клуб "Гора" организоваће у суботу 21. марта омладинску планинарску акцију намењену заинтересованим Крагујевчанима старости 18-30 година.

Планинарско еколошки клуб „Гора“ организоваће у суботу 21. марта омладинску планинарску акцију намењену заинтересованим Крагујевчанима старости 18-30 година. Ова планинарска акција ће бити јединствена прилика за све младе људе, заљубљенике у природу и планинарење да се упознају са природним знаменитостима у непосредној близини града.

Полазак из Крагујевца планиран је у 7.30 од „Ћифтине ћуприје“ аутобусом градског саобраћаја на линији (Нови Милановац) Петровац-Ждраљица (Доња Сабанта), док ће планинари кренути на стазу у 8 од „Марине кафане“ у насељу Ждраљица.

Учесници акције ће планинарити маркираном планинарском стазом поред Ћосићког извора, водопада „Бук“ висине 15 м, врха Жежеља (468 мнв), записа, брда Церјак (507 мнв), брда Врлетница (532 мнв) до школе у ​​Букоровцу где ће се одморити и време провести у дружењу и размени утисака.

Пешачећи овом атрактивном стазом учесници омладинске планинарске акције моћи ће да уживају у прелепом погледу са видиковаца (врх Жежеља, Лисин лаз итд), а имаће прилику и да се фотографишу поред водопада „Бук“, највишег у Шумадији.

Траса је дужине 12 км и припада лаким планинарским стазама. Учесници акције би требало са собом да понесу воду и храну у ранцу. Повратак у град је планиран у 17 часова.

Заинтересовани, старости 18-30 година, могу да се пријаве организатору акције Чаславу Михајловићу на телефон 063 / 618-183 до 18. марта 2015. године.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.