Полицајац из Крагујевца штрајкује глађу

Више пута сам одликован због храбрости, рањаван неколико пута а сада сам доживео да хоће да ме шутну

Више пута сам одликован због храбрости, рањаван неколико пута а сада сам доживео да хоће да ме шутну као псето, овако почиње своју потресну исповест полицајац из Крагујевца Б.М.

Због решења да ме пебаце у сектор за процену ризика који је само бржи корак да добијем отказ одлучио сам се на штрајк глађу. Међутим, због болести сам убрзо почео да пљујем и повраћам крв али нећу у болницу – прича овај полицајац.

Он каже да је више од 20 година у служби и да је већ неколико година у Управи саобраћајне полиције, али да се боји да ће се ускоро наћи на улици као и пар стотина његових колега.

„Живим у изнајмљеном стану, имам сина и болесну ћерку и за њих плаћам алиментацију. Морам о њима да бринем а како кад нећу имати ни себи за лекове. Био сам им добар када сам се борио на Косову, одликовали су ме више пута, тапшали по рамену, имам трајне последице од рањавања, дешава ми се прекид филма …. Молио сам моје и слао молбе да ме пошаљу на инвалидску комисију МУП-а, доносио сам и налазе лекара да сам неспособан за рад али ништа …. И јутрос сам однео налаз лекара. Шта ће ми овакав живот ?! Ма више ми се и не живи! „, жали се наш саговорник.

Он наглашава да је кап прелила чашу пре неколико дана када је добио решење да се пребацује на ново радно место.

„У питању је некакакав сектор за процену ризика! Па тај сектор и не постоји и сви који смо добили решења наћи ћемо се на улици. То сви знамо. Нисам више могао. Ово није живот већ мучење … У понедељак ујутру сам одлучио да штрајкујем глађу. Ево други дан а ништа не једем, само попујем мало воде … Стање ми се погоршало, пљујем и повраћам крв. Нећу у болницу! Боље да умрем достојанствено него да живим као псето …. Ја не тражим ништа друго сем да ме упуте на инвалидску комисију и да они утврде да ли сам за рад или нисам „, додаје саговорник Курира.

С. Војиновић
Извор: курир.рс

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.