Представљамо – Алек бенд

Мулти медијални уметник Александар Алек Јовановић 2000. године покренуо је свој музички пројекат под називом АЛЕК. Деведесетих година

Мулти медијални уметник Александар Алек Јовановић 2000. године покренуо је свој музички пројекат под називом АЛЕК. Деведесетих година направљене песме по разним бендовима скупио је у свој пројекат и тада су му се придружили дугогодишњи пријатељи басиста Жељко Жепи Крговићем и бубњар Драган Искра Искреновић. Исте године је направљен и први демо снимак, који је испао одлично и одлука је пала да се исте песме сниме у студију „Чешњак“. Урађен је албум од десет песама али Алек није био задовољан како су све песме испале па је издвојио 4 најбоље и самостално је објавио 2001. еп под називом „Људи у нама“. Први спот био је за песму „Верујем“.
2002. године иста екипа улази у „Чешњак“ студио и снима први званични албум „Нема правила“ на коме су се нашле, поред нових песама, и песме са демо снимка овога пута поново снимљене и миковане.Тонски сниматељ на еп-у и на албуму као и продуцент еп-а био је Саша Вујић Вуја. Продуцент албума „Нема правила“ био је Алек. Пар дана после снимања албума, снимљен је и спот за песму „Нема правила“.
Искра, први бубњар, исте 2002. године напушта бенд и на његово место долази Далибор Дача Павловић.
Албум је објављен тек 2004. за „Silversky“, када је урађен и спот за песму „Људи у нама“.
Други албум сниман је 2006. и 2007. у „Студију Г „. Тонски сниматељ и продуцент био је Златко Прокић. Снимљен је и спот за прву песму „Задовољи ме“. Албум је издала ExpanziUM продукција и исте 2007.године у бенд долази као појачење гитариста Стефан Ковча Ковачевић.
Пред крај 2007. урађен је и документарни филм о раду бенда под називом „КАО РИТУАЛ“. У филму се могу видети интервјуи чланова бенда, снимци са проба и концерата, као и сва 4 спота урађена до тада, плус уживо изведена песма „Идеја“ са наступа на Метал Фесту 2006. у Крагујевцу. Редитељ филма је Александар Јовановић.
Почетком 2009. урадјен је спот за песму „Сам“.
После дуже медијске паузе 2010. урађен је спот за песму „Идеја“ трећи и последњи за песму са албума „Ритуал“.
Децембар 2010. и бенд креће са снимањем трећег студијског албума „Пешчамо сат“. Све песме написао је, као и до сада, Александар Алек Јовановић. За снимање и продукцију задужен је Стефан Ковачевић Ковча који по први пут, после 4 године свирања у бенду , учествује и свирачки. Снимање је завршено у априлу 2011. у „BLEEDING FREEDOM“ студију.
У септембру 2011. снимљен је први спот за песму „Верна бол“ као увертира у албум. После дуже паузе, снимљен је и други спот у марту 2013. године за песму „Знам где припадам“.
01. фебруара 2014. излази прва компилација под називом „НАЈБОЉЕ … ЗА САД“ која обухвата сва три албума као и две песме са еп-а „Људи у нама“. На компилацији се налази 16 одабраних песама. Листа песама изгледа овако: 1. Верна бол 2. Нема правила 3. Сам 4. Верујем 5. После тебе 6. Само сан 7. Последњи рез 8. Води ме било где 9. задовољи ме 10. Песцани сат 11. Ритуал 12. Никог нема сад 13. Супер его 14. Знам где припадам 15. Људи у нама 16. Идеја

компилацију можете бесплатно преузети са линка:  http://www.alekband.blogspot.com/

alek b

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.