Простаклук министра Гашића, увредио крагујевачку новинарку

Министар одбране Братислав Гашић рекао је да "воли новинарке које лако клекну" док је давао изјаву

Министар одбране Братислав Гашић рекао је да „воли новинарке које лако клекну“ док је давао изјаву у Трстенику после посете „Првој петолетки наменској“.

Новинари су чекали министра за изјаву, а неки од њих, међу којима је и дописница Б92 из Крагујевца, чучнули су како не би били у кадру док Гашић говори.

Када је пришао новинарима, Гашић је упитао да ли их је портпарол Министарства одбране држао све време напољу, а затим је, видевши новинарку која клечи, додао: „Што волим ове новинарке које овако лако клекну“.

Примитивну изјаву јасно су забележиле камере и микрофони новинарских екипа, а она се убрзо појавила на Јутјубу и раширила по друштвеним мрежама.

https://www.youtube.com/watch?v=MmtGxFFybZc&feature=youtu.be

Гашићева изјава је наишла на бројне осуде, међу њима и повереника Родољуба Шабића.

Министар одбране је након овог инцидента на уобичајен начин дао изјаве о својој посети „Петолетки“.

Ипак, након што је у медијима објављена његова изјава, министар је упутио писану изјаву медијима нешто пре 23 часа, у којој наводи да нема оправдања за своју изјаву и „срамно и скандалозно понашање“.

Реаговао је и премијер Александар Вучић, који је навео да је у питању срамно понашање без оправдања. Вучић је најавио и „преиспитивање одговорности“.

Иначе, министру ово није први пут да у разговору са новинарима даје контроверзне изјаве, тако је пре неколико месеци упитао новинарку ТВ Врање „зашто није члан СНС“.

Извор: б92.нет

Један коментар на “Простаклук министра Гашића, увредио крагујевачку новинарку

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.