Први српски PORTER SHOW у Крагујевцу

Крагујевац ће ове године бити домаћин првог PORTER -а, светске модне манифестације

Крагујевац ће ове године бити домаћин првог PORTER -а, светске модне манифестације коју уз подршку локалне самоуправе и невладине организације “Млади“ у суботу 31. октобра, организује Ђорђе Буквић, модни фотограф.

После Америке, а затим и Хрватске, част је бити домаћин првог српског Porter -а. Идеја је да се он сваке године одржава у другом граду, како Београд не би остао једини српски град на модној мапи, а као Крагујевчанин одлучио сам се да ове године то буде мој град јер сматрам да овде има потенцијала о коме се можда не говори и не поклања му се довољно пажње, што сам желео да променим, каже Буквић.

Портер је препознатљив по томе што најбоље дизајнере представља на некомерцијални начин јер се посебна пажња обраћа на музичке и светлосне ефекте, сценографију и кореографију модела, и сваке године има другу тематику. Инспирисани средњовековним замком ове године смо због рустичног духа који носи, за простор одржавања Портер-а изабрали пивницу Allectus у Даничићевој улици, објашњава Буквић. Овај модни догађај затвореног је типа и окупља дизајнере, сараднике, медије, блогере, моделе и има хуманитарни карактер. Средства прикупљена овом приликом биће намењена побољшању услова рада у предшколској установи у Корићанима.

На данашњој конференцији за новинаре на којој је најављен овај модни догађај говорио је и Обрад Турковић, помоћник градоначелника за информисање и унапређење положаја младих.

“Врло често по неким шаблонима младе сврставају у област спорта или неко слободно време, али креативност младих је подједнако битна, ако не и најбитнија. Крагујевац има једног фантастично талентованог младог човека који је своје фотографије објавио у италијанском часопису “ VOUGE “ и изложио у Лувру. Ми као локална самоуправа минимум онога што треба да урадимо је да га подржимо у нечему где он помаже граду и све своје контакте и углед ставља у функцију града, тако да ће захваљујући организацији овогодишњег Porter -а, Крагујевац 2015. године бити модна престоница Србије. Дужност града Крагујевца је била да ову манифестацију подржимо и организационо и финансијски јер суштина је да се о младим талентованим људима бринемо на најбољи могући начин“, рекао је Турковић.

Учесници првог Porter-a  у Крагујевцу биће модни креатори Тамара Јарић, Амина Хасанбеговић, Бранка Ћаћић, Лада Драговић, компанија Сирогојно а биће представљен и бренд MATES  Саше Стевића и Марка Илијева. Почетак ревија заказан је за 16.00 сати.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.