Путнике у јавном градском превозу возиће и пожаревачка „Арива“

Путнике у јавном градском превозу у Крагујевцу убудуће ће, уз предузећа "Вуловић" и "Ласта", возити и пожаревачка "Арива".

Путнике у јавном градском превозу у Крагујевцу убудуће ће, уз предузећа „Вуловић“ и „Ласта“, возити и пожаревачка „Арива“. То је епилог конкурса, на који се, пријавило петак превозника. У градској управи очекују да ће сви детаљи око трогодишњих уговора са превозницима бити завршени за две недеље.

Највише линија у градском превозу у Крагујевцу, ако сви детаљи након отварања понуда по јавном конкурсу буду завршени како се очекује, покриваће аутобуси предузећа „Арива“ из Пожаревца. По истом конкурсу „Вуловић“ је задржао сличан удео у јавном превозу, док ће „Ластиних“ аутобуса бити значајно мање. У градској управи су прецизирали да су превозници конкурислаи за четири пакета превоза, којем је, од сада, прикључен и приградски. Изабрани су најповољнији понуђачи, а сада следи провера документације и технички пријем аутобуса.

У градској управи очекују да ће читав посао бити окончан за две недеље. Са превозницима ће бити потписани трогодишњи уговори, а грађани ће, како кажу, имати бољи превоз.
Намера локалне самоуправе Крагујевца, како је речено Каналу 9, је да се крајем године почне са израдом пројекта о партенрству јавног и приватног сектора, које би, како очекују, омогућио склапање дугорочнијих уговора, али и оштрије услове за превознике. Тек тада се могу очекивати нови аутобуси опремљени бежичним интернетом и додатним услугама за путнике.

извор: к9тв

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.