Радник се закључао у просторијама „Нискоградње“

Радник "Нискоградње" закључао се јуче поподне у том предузећу, захтевајући испуњење захтева

Радник „Нискоградње“, Жељко Туцаковић, закључао се јуче поподне у том предузећу, захтевајући испуњење захтева, међу којима је на првом месту право на рад, односно захтев да буде распоређен у неко од јавних комуналних предузећа.

Након преговора, које је у присуству полиције обавио са вршиоцем дужности директора „Нискоградње“, Вукојем Радовановићем, Туцаковић је пристао да свој протест замрзне до понедељка. Уколико не буде помака у испуњењу његових захтева, најавио је да ће са члановима своје породице у просторијама „Нискоградње“ отпочети штрајк глађу.

Радник „Нискоградње“, Жељко Туцаковић пре свега захтева да буде распоређен у неко од јавних комуналних предузећа. Поред тога, он тражи и исплату заосталих зарада, уплату ПИО доприноса, али и утврђивање одговорности свих директора који су „Нискоградњу“ довели у тренутну ситуацију.

Туцаковић, који је један од 62 радника „Нискоградње“, најавио је да ће уколико не буде распоређен на рад у неко од јавно-комуналних предузећа у понедељак, у просторијама предузећа започети штрајк глађу заједно са члановима своје породице.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.