Расељавање преосталих барака у Старој радничкој колонији

Четворочлана комисија за примопредају непокретности односно станова у поступку реализације Програма расељавања Старе радничке колоније из преосталих барака

Четворочлана комисија за примопредају непокретности односно станова у поступку реализације Програма расељавања Старе радничке колоније из преосталих барака приводи крају уручење трајних решења и кључева за 40 станова у згради у улици Првослава Стојановића. Размена непокретности врши се по моделу квадрат за квадрат, а комисија је у обавези да о свакој извршеној примопредаји сачини записник и у року од три дана достави извештај Градском већу како би се тај посао обавио на што ефикаснији и стручнији начин.

Формирана је и комисија за спровођење поступка прибављања непокретности у јавној својини која има задатак да оконча расељавање али и да разреши питање власништва над становима које су од 2008. године добијали Колонци из порушених барака, уз привремена решења.

Према речима председника те комисије Слађане Радисављевић, помоћника градоначелника за образовање и надзор над инвестицијама, од почетка расељавања па све до пре пар дана подељено је свега 20 – так коначних решења. Наш је задатак да омогућимо људима да стекну право на трајно решење, а то значи да се укњиже у катастар и да стан буде њихов “један кроз један“. На адресе Колонаца чије је расељавање у току као и оних који су ранијих година пресељени, Градска стамбена агенција послала је 180 обавештења да се до 24. јануара 2016. године изјасне о две понуђене опције.

Имају две могућности, да ако желе већу квадратуру доплате разлику од 90 000 динара са ПДВ – ом по квадрату или да се определе за адекватну квадартуру. Поред 40 решења која су урађена за последњу фазу расељавања до Нове године биће уручено и 75 трајних решења за раније пресељене, који су сада одабрали једну од две понуђене опције.

До сада је, подсетила је Слађана Радисављевић, већина расељених Колонаца плаћала разлику у квадратима по економској кирији од 1,3 евра по квадрату. Процењује се да укупно има 2000 квадратних метара које станари треба да докупе као услов за стицање права власништва које је обавеза у складу са Законом о јавној својини

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.