Расељавање Старе Радничке Колоније

Скупштина града је, на последњој седници, усвојила одлуку којом ће бити окончан програм расељавања Старе Радничке Колоније

Скупштина града је, на последњој седници, усвојила одлуку којом ће бити окончан програм расељавања Старе Радничке Колоније

Предвиђена је размена непокретности, између станара преосталих барака и Градске имовине, по принципу квадрата за квадрат.

Ова одлука је усаглашена са Законом о јавној својини који предвиђа размену укњижених непокретности.

Власник стана има обавезу да доплати разлику у квадратури, по просечној тржишној вредности, кажу у Градској стамбеној агенцији.

Предстоји последња фаза расељавања Старе Радничке Колоније која се односи на 44 стана, у 8 барака у улици Ђенерала Терзибашића и 3 зграде код Плазе.

Нови станови се налазе у згради код Основне школе „Станислав Сремчевић“.

„Сви су се у ранијем периоду изјаснили шта желе. Комисија, која ће бити одређена у току ове недеље, има задатак да позива жетеље Старе Радничке Колоније који желе да се прееселе да се изјасне пок којим условима и да ли остају при својим раније датим привременим одлукама“, каже Радиша Јеремић из Градске стамбене агенције.

Према последњој одлуци Скупштине града која је усаглашена са Законом о јавној својини, власници станова у баракама имају обавезу да плате разлику у квадратури старе и нове непокретности.

Просечна тржишна вредност је 90.000 динара по квадратном метру.

Ова обавеза се не односи само на ново расељавање већ и на раније пресељене породице.

Откуп вишка квадрата је предуслов да постану власници и укњиже станове.

У Градској стамбеној агенцији кажу да је законски рок од 20 дана кратак за докуп вишка квадрата.

Са тим су се сложили и одборници Скупштине града који су усвајајући одлуку оценили да треба наћи начин да рок буде продужен.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.