Разноврстан Ђурђевдански програм

У овогодишњи програм обележавања Ђурђевдана – Дана града укључиле су се све установе културе и то програмима који

У овогодишњи програм обележавања Ђурђевдана – Дана града укључиле су се све установе културе и то програмима који су први пут саставни део планова рада за 2016. годину – рекла је на данашњој конференцији за медије Славица Коминац заменик председника Скупштине града и заменик председника Организационог одбора за обележавање празника и јубилеја.

Програм је разноврстан, испуњен квалитетним садржајима, у коме ће бити за сваког по нешто и којима ће се наше установе на најбољи могући начин представити не само суграђанима, него и бројним гостима града. Додатних трошкова за реализацију четвородневног програма није било, све је у оквиру годишњих планова рада установа културе.

Поред ревије представа “Јоакимови дани“ и фолклорног маратона који ће са гостима из Москве приредити Центар за неговање традиционалне културе “Абрашевић“, ту су програми намењени деци попут традиционалног карневала и Првих дечијих играрија, затим бројне изложбе и концерти. Централна манифестација свакако је свечана седница Скупштине града која ће бити одржана у здању Старе скупштине, на којој ће бити уручене Годишње награде града Крагујевца.

Народни музеј, према речима директора Ненада Ђорђевића, домаћин је несвакидашње и необичне изложбе слика и цртежа “Дом за незбринуте лутке“ аутора Јелене Шалинић Терзић која ће бити отворена 6. маја у 12.00 сати. Истог дана у Конаку кнеза Михаила у 13.00 сати биће отворена изложба фотографија посвећених успомени на ратове од 1912 до 1920. године. Реч је о фотографијама обичних војника који су изнели голготу Првог светског рата. Дан раније, 5. маја у Конаку кнеза Михаила у 18.00 сати биће приређена промоција четврте свеске Атласа народног градитељства.

У чевртак 5. маја почиње и XIII интернационално такмичење хармоникаша, на коме ће, како је рекао Милан Томић директор Музичког центра “АД ЛИБИТУМ“ наступити око 90 такмичара из Македоније, Црне Горе, Бугарске, Хрватске, Словеније, Аустрије и Србије. Такмичење ће у Универзитетској библиотеци отворити концертом најбољи студенти ФИЛУМ -а, а концерт победника планиран је за 7. мај у Позоришту за децу са почетком у 20.00 сати.

У петак 6. маја концерти ће бити приређени на три бине. У 20.00 сати на Ђачком тргу наступиће Симфонијски оркестар ФИЛУМ -а, а на платоу испред Дома омладине концерт у част Борису Аранђеловићу приредиће чланови музичке радионице “Октава“.

На тргу код Крста, као је рекао Дејан Дачовић директор Дома омладине, наступиће најпре група Артист а након ватромета који је планиран за 21,30 сати следи концерт групе Неверне бебе.

инфо: kragujevac.rs

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.