Решавање проблема отпада животињског порекла

Град Крагујевац добио је специјализовано возило за уклањање анималног отада

Захваљујући сарадњи Шумадијског управног округа са Министарством пољопривреде и заштите животне средине, град Крагујевац добио је специјализовано возило за уклањање анималног отада. Законом о ветеринарству прописано је и дефинисано шта све чини споредне производе животињског порекла и на који начин се врши превоз.

Град Крагујевац је један од првих градова у Србији који је на овај начин решио питање анималног отпада на адекватан законски начин. Ово возило је сада у власништву ЈКП Чистоћа и мислим да ће им много помоћи када је у питању њихова делатност и решавање великог проблема са овом врстом отпада – рекао је Дамјан Срејић, начелник Шумадијског управног округа.

Возило представља специјално превозно средство за транспорт животињских лешева и отпадака животињског порекла. Вредност возила је 150.000 евра, а у питању је донација Европске уније.

Према речима директора ЈКП Чистоћа, Радосава Матића, возило ће омогућити одвожење отпада животињског порекла до кафилерије која се налази у Ћуприји. Сада ћемо бити у ситуацији да одвожење отпада не вршимо само на територији Града, већ и из околних општина Шумадијског округа.

Помоћу специјализованог возила, радници ЈКП Чистоћа на основу пријаве грађана и инспекцијских служби, вршиће уклањање угинулих животиња на територији града, као и угинулих паса и мачака луталица, који страдају од возила на путевима.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.