Рукометаши Радничког у одличном издању у првом мечу EHF Challenge Cup-а

Након што су добро одмерили ривала у првом полувремену (14:12), играчи Радничког су били незаустављиви у наставку и

Након што су добро одмерили ривала у првом полувремену (14:12), играчи Радничког су били незаустављиви у наставку и тријумфовали над екипом Добрудја 35:22. Реванш меч екипу Крагујевчана очекује у суботу, 28.11. од 18:00.

У редовима Добрудја, истакао се Јакубов са 11 голова, од којих седам постигао у првом полувремену. Међутим, постигавши чак 23 гола у наставку, Крагујевчани су убрзо превазишли грешке из првог дела игре и изградили прву двоцефрену предност, средином другог полувремена (48 минут, 28:18).

Последњих 10 минута утакмице били су прилика да се уиграју играчи у ротацији, а крила су понела велики део заслуга за доминантно друго полувреме.

Уз пет голова Радовића, по четири су постигли Рајичевић и Баруџић, као и три Спасић.

Захваљујући доброј 6-0 одбрани и ефикасној полу-контри, Крагујевчани су са по шест голова Мосиц и Симића надјачали бугарску екипу; док су Гемаљевић са 10, односно Лекић са четири одбране, допустили ривалу да постигне само 10 погодака у наставку.

„Нисмо се најбоље снашли у првом полувремену, али смо ипак успели да одржимо предност од два гола.

„Успели смо да додатно стегнемо одбрану у другом полувремену и изградимо шансе из контре и полуконтре, које су вечерас направиле разлику и донеле нам победу.

„Имамо добру и ефикасне реалиазторе у овој екипи, што је поклазала наша полуконтра вечерас.

„Успели смо да неутралишемо Станкова на средњем беку, од којег све полази у игри Бугара, а ту је посебно заслужан Иван Рајичевић који је упркос повреди решио да помогне екипи.

„Упркос доминантној победи вечерас, посао још није готов и ништа није решено. Ми и сутра излазимо на мегдан Добрудја са нашом најбољом игром, како би на најбољи начин оверили пласман међу најбољих 16 екипа, „рекао је капитен екипе Радничког Страхиња Симић.

ЕХФ Цхалленге Цуп Роунд 3: Раднички – Добруђа

Од самог почетка, екипе су тешко успостављале жељени темпо. До десетог минута резултат је био 3: 3, уз велики број техничких грешака на обе стране.

Раднички је ипак захваљујући индивидуалном квалитету Мосиц био у повољнијој позицији и одржавао минималну предност стечену средином првог дела игре (7: 6).

Грешке у кретњи спречиле су Крагујевчане да валоризују петак одбрана Гемаљевћа и увећају предност из полуконтре, међутим, сигурна игра у одбрани била је кључ ка очувању предности у тренутцима када је мањкала резлизација са позиција крила и пивотмена.

На десном крилу, играо је талентовани Милан Николић, који је у успоном форме у претходним мечевима, на позицији десног бека заслужио поверење Курандића.

Иако је кључна карика екипе из Добрича, Веселин Станков ефикасно заустављен 6-0 одбраном коју је поставио Раднички, Добрудја је држала прикључак захваљујући 20-огодишњем Јакубову који је до полувремена постигао седам голова.

Виспреном игром Симића, Крагујевчани су прву опипљиву предност стекли при резултату 10: 6, на истеку 20. минута, а након серије од 3: 0.

Посредством расположеног Јакубова, Добрудја поново смањује на два поготка разлике, пет минута до краја полувремена и долази на 12:10, а дефицит од два поготка одржава до краја полувремена (14:12)

У другом полувремену Курандић успева да врати концентрацију и самопоуздање својим играчима, па је у иницијалних пет минута Раднички серијама од по 2:03 везана поготка вратио највећу предност на мечу (20:16).

Радовић проналази шут и након неефикасног првог полувремена постиже два поготка у првом делу наставка.

Игри у полу-контри доприсноси Рајичевић, који је упркос повреди одлучио да помогне својим саиграчима са четири гола и одличном игром у одбрани, који су била иницијална каписла за оно што следи.

Крагујевчани су ротацијом успели да подигну темпо и сломе уморну Бугарску екипу.

Раднички је одиграо 4: 0 у наредних 10 минута иу 37. минуту игре стекао предност од осам голова, којом јасно ставља до знања разлику у квалитету за 24:16.

Немилосрдном полуконтре Крагујевчани су дошли до прве двоцифрене предности на мечу (28:18) до истека 48. минута и одигравају последњих 10 минута утакмице у високом темпу.
Полуконтра је поново била оштра. Родољуб Курандић је ротацијом одржавао свежину и интензитет свог младог тима, а Баруџић поставља највећу предност на мечу – 36:20, својим четвртим голом.

Разлика на крају 37:22 даје веилики наду пред реванш, али и обавезује младу екипу Радничког да прикаже још једну доминантну партију и овери пласман међу 16 најбољих екипа EHF Challenge Cup-а већ другу сезону за редом.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.